реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Червоні прапори на 9 травня протизаконні

Чернігівська обласна організація Української народної партії нагадує, що вивішування 9 травня на день Перемоги червоних прапорів на адміністративних та підпорядкованих органам влади будинках протизаконно. Про це на 20-му році незалежності України приходиться говорити у зв’язку з діями Компартії та їх союзників Партії регіонів, які провели такі рішення на сесіях Одеської, Житомирської та Севастопольської міських рад.
У органів місцевого самоврядування відсутнє право приймати такі рішення:
1. Відповідно до ч 1 ст. 140 Конституції України місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
Згідно з ч. 2 ст. 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними та міськими Радами.
Отже, рішення вивішувати Червоний прапор на адміністративних будівлях, будівлях загальноосвітніх навчальних закладів, закладів культури тощо, які підпорядковані органам влади, не належить до питань місцевого значення.
2. Чинним законодавством визначено принципи використання державної символіки України, до якої символіка років Великої Вітчизняної війни не віднесена.
Встановлення державних символів України віднесено до повноважень Верховної Ради України.
Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.
Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України (п. 24 ч. 1 ст. 85, чч. 1, б ст. 20 Конституції України).
Водночас, згідно зі ст. 23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 5 ст. 4 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» на будинках, де працюють місцеві ради та їх виконавчі комітети, де розміщуються місцеві державні адміністрації, піднімається Державний Прапор України.
Чернігівська обласна організація УНП сподівається, що 9 травня стане днем шани всім захисникам Вітчизни, які під різними прапорами і всупереч бездарному й кровожерливому сталінсько-комуністичному керівництву врятували світ від гітлерівської чуми.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (10)
avatar
1
Намагання повернути стару тоталітарну символіку, в т.ч. червоні прапори, є тільки одним з доказів, які свідчать про те, що влада (впершу чергу в економіці і силових структурах, їх "кришують") в Україні залишилася в руках старої номенклатури.

Якщо насправді, звісно, міняється влада (навіть якщо модернізується по-справжньому стара ), то перше що вона робить так це міняє стару топонімику країни, ліквідовує стару символіку, статуї вождів від попередньої влади.
Згадайте як було хоча б події у ХХ столітті в Україні:
1. 1917-1921 рр. при більшовиках.
2. 1941-1942 рр. при окупації України німецькими націонал-соціалістами і їх сателитами.
3. 1943-1944 рр. при поверненні в Україну сталіністів.
4. 1957- 1961рр. - при реформуванні комуністами-хрущовцями сталінської моделі соціал-імперіалізму.
В той же час у 1991-2010 рр. на 70% території Україниі не змінено назв населених пунктів, вулиць, не ліквідовано комуністичну імперську символіку і не прибрани з вулиць і площ статуї вождів старого режиму.
Отже, висновок:
комуністична номенклатура залишилася у владі і тількі трохи змінила риторику та зміцнилася кримінальним елементом!

avatar
2
«Намагання повернути стару тоталітарну символіку, … є тільки одним з доказів, які свідчать про те, що влада в Україні залишилася в руках старої номенклатури.»

Это не совсем так! На самом деле старой номенклатуры, с её коммунистическим взглядом, уже давно не существует – она превратилась в капиталистическую.
А попытка вернуть старую символику, лишь ещё раз доказывает, что у государства опустела казна (20 лет её растаскивали поочерёдно власть с оппозицией). Для того чтобы держать своих граждан в повиновении и иметь возможность на нём наживаться, государство должно платить народу, т.е. иметь хоть какие-то финансы. Их в Украине уже нет. Все основные доходы с приватизированных предприятий уходят в карманы олигархов (власти и оппозиции).
Но народ ведь как-то успокоить надо, вот и даёт власть ему соску-пустышку в виде красных флагов, памятников Ленину и т.д. Чем бы народ не тешился, лишь бы не возмущался.
Кстати, это наруку и оппозиции – есть повод хоть как-то проявить себя, показать, что ты не такой – ты за народ, за Украину.
А на самом деле депутаты всех мастей и оттенков, только и ждут, чтобы на свои огромные зарплаты, пенсии и оздоровительные накупить как можно больше земли. Земля – самый надёжный вклад денег.

И напоследок. Представьте себе, что все спорные вопросы в Украине решены – вопрос языка, символики, памятников вождям, ветеранов войны, НАТО …
Как вы думаете, у вас от этого увеличится пенсия или зарплата, уменьшатся ли коммунальные тарифы и снизятся ли цены на продукты, сможете ли вы подлечиться в больнице и дать образование своим детям?
Так стоит ли вестись на этот обман?

avatar
6
Форма повинна відповідати змісту!
Інакше хаос.
Фашисти теж були з червоними прапорами!
Чи не замислювалися ВИ , панове, чому довго СРСР фільми про ВОВ були завжди тільки чорно-білі.
До речі, в перше побачив кольоровий прапор націонал-соціалістів у якомусь югославському фільмі про Броз Тіто у 1987 році.
avatar
7
Пан Сергей! Вы хотите заставить людей отречься от своей прошлой жизни, от своих идеалов, изменить их идеологию? Заставить людей, которые всю свою сознательную жизнь жили и воевали под красным знаменем, и которые потратили своё здоровье ради восстановления Украины - предать самих себя? Напрасно, у Вас ничего не получится.
Ведь любая идеология – подобна религии. У каждой идеологии есть свой бог и своя библия. И есть народ, который в неё верит. И пока жив этот народ не надо его «ломать».
Вы, всевозможные партийцы, забрали у народа не только то, что он сотворил, но и хотите забрать у него его веру, его память, осквернить его родных и близких.
Партия, которая не понимает свой народ, не ценит его прошлое и не заботится о его будущем – никогда не будет народной, даже если она себя таковой и называет.
avatar
3
Не надо путать божий дар с яичницей. 9 Мая - это день ПОБЕДЫ над фашизмом. Да, мы потеряли несметное количество людей, городов и сел. Победа далась очень нелегко, но мы победили фашизм именно под этими красными знамёнами. И уж если так некоторые озабочены именно этой проблемой, то считаю было бы правильным вместе с красным знаменем страны победившей фашизм, вывешивать и теперешний, желто-голубой флаг государства, которое было в составе страны победительницы.
avatar
5
Полностью с Вами согласен.
avatar
4
Багато до яких явищ у нашому правовому полі від Києва і до села на Півночі навіть нормальні люди звикли , знаючи логіку, коли собака собаці ногу не відкусить. От тільки недобре почуваєшся від самої малесенької думки:"А чи є ще серед європейських країн така ж, як і наша, де будь який Закон порушується за підходящих обставин і що його невиконання владі бува навіть вигідним?
avatar
8
Соломахе. Вы еще скажите что на флагах СССР была свастика. И при чем здесь черно-белые и цветные фильмы. Вы лучше расскажите, когда вас принимали в пионеры и комсомол? В какие пионерлагеря вас отправляли родители отдохнуть? Как вы поступили в институт и сколько за это заплатили и поехали ли вы по ГАРАНТИРОВАННОМУ месту работы после учебы? И все эти привилегии, которых сейчас днем с огнем не сыщешь были отвоёваны под красным флагом с серпом и молотом. Да. перекосы были, никто и не отрицает, но они есть при всякой власти. Не надо жить по принципу "..до основанья мы разрушим. а потом.." Красные флаги ПОБЕДЫ - это наша история. Плохая кому-то, кому-то хорошая. но история. не надо от неё отказываться.
avatar
9
Хорошо сказал! Правильно.
avatar
10
Не теба приписувати іншим того, що сам коїш!
Для озабочених!
В піонери прийняли в 6 класі останнім у школі.
В комсомол вступив разом з усіма хлопцями класу за домовленістю (комсомолом відали дівчата в класі) тільки по закінчення школи.
Жодного разу не був в "піонерлагерє" і не відпочивав там!
В інститут при вступі ніхто не платив.
І за що, кому платити, якщо є знання?
По закінченню ЧФ КПІ з "красним" диломом мав вибір,бо першим у списку по "роспредєлєнію".
Поїхав у Київ на завод "Більшовик".
Після СА повернувся в Чернігів і працював на ЧРПЗ 13 років інженером-зварювальником.
Ніяких привілеїв і блату не мав.
До речі, мій син без усяких привілеїв та плати за вступ і навчання закінчив КПІ у 2006 році.
За радянськими привілеями, як правило, ностальгують ледачі пихаті тупі хами або "сіренькі мишкі", панове!
Все для того, щоб потім відсижувати так-сяк 8 год. в теплі з дипломом за 110-150 руб. та нічого практично не продукуючі і чекати перерв щоб тишком розповідати-слухати анекдоти в курілкє.

Проблема, панове не в кольорі прапорів, а в тому хто(!? придивіться уважно) і для чого тягне їх на світ Божий!
Головна мета - виправдати переможною війною усі звірства і злочини тоталітарного комуністичного режиму, а отже відкрити шлях для повторення подібних злочинів проти людства!

avatar