реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Червона рута" знайдеться в Чернігові

У 2012 році з 31 березня по 9 грудня по всій Україні пройдуть 27 відбіркових конкурсів ХІІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2013» згідно з планом роботи Міністерства культури України, за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України з метою виконання Дорученням Кабінету Міністрів України від 13.01.2012 р. №63623/1/1-11

Чернігівський обласний відбірковий конкурс відбудеться 15-16 вересня 2012 р. у Міському палаці культури (вул. Щорса, 23). Реєстрація учасників о 9:00 год., початок прослуховування – о 10:00 год.
Переможці отримають право виступати у фіналі «Червоної рути» в 2013 році у Києві.

Співорганізаторами відбіркового конкурсу є Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини, у справах сім’ї та молоді, освіти і науки Чернігівської ОДА, Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв, Чернігівська обласна організація УНП

Мета конкурсу – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсі для виконавців є безкоштовною, а вхід для глядачів - вільним, що робить захід доступним для всіх бажаючих.

Загальна кількість учасників 27 відбіркових конкурсів становитиме близько 3000 гуртів і солістів – це понад 5000 осіб з усіх областей України та АР Крим. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл.

Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична, інша музика та український автентичний фольклор, який буде представлений у таких напрямках: сольний та гуртовий спів (виконання українських народних пісень в автентичній давній манері співу), виконання українських народних обрядових дійств (показ календарних обрядів, звичаїв молодіжних зібрань і дозвілля), сольна та гуртова інструментальна музика, кобзарсько-лірницьке виконавство (гра на традиційних інструментах в автентичній давній манері народної гри і музикування). Виконавцями фольклору є молодь і діти (віком від 6 років), а не старші люди (бабусі і діди). До того ж вони виступатимуть насамперед із молодіжним і дитячим репертуаром.

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ
у Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв
(м. Чернігів, вул. Т.Шевченка, 54, відділ народної творчості)
телефони для довідок: 3-80-14
ел. адреса для отримання форм заявок : onmckim@ukr,net; [email protected]

Дирекція фестивалю «Червона рута»
01033, м. Київ - 33, а/с 50, тел. (044) 360-75-26, (067) 445-57-87, (066) 880-38-32
електронна адреса: [email protected]; сайт: www.chervonaruta.info



Теги:Червона рута, фестиваль, молоді таланти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar