реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівську картоплю англійській королеві не показали

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав відповідь на своє послання королеві Великобританії Єлизаветі II.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Кілька місяців тому депутат відправив британській королеві картоплю, вирощену на його малій батьківщині в Чернігівській області. "Я хотів, щоб Її Величність Єлизавета II спробувала нашу сільгосппродукцію, оцінила її якість і допомогла мені захистити українських селян", - пояснив він.

"Я дізнався, що до столу Її Величності подають картоплю винятково з Кіпру. А наш - український, вирощений на славних чорноземах, - не користується попитом. Чернігівські селяни не можуть продати її хоча б по 30 копійок за кілограм", - скаржився депутат.

У відповідь лист, який надійшов з Букінгемського палацу, підписаний заступником старшого офіцера з відповідей на кореспонденцію Дженні Вайн. Вона подякувала Ляшку за послання королеві, проте дала зрозуміти, що у справи українських селян Єлизавета II втручатися не буде.

"Ми уважно вивчили ваші зауваження. Але ви, я вважаю, розумієте, що не може бути й мови про те, щоб королева втручалася у справи іншої суверенної держави", - йдеться у листі.

Вайн також зазначила, що озвучена Ляшком інформація про єдину країну-виробник картоплі для королівського столу "є невірною".

Депутат з цього листа зробив висновок, що "працівники офісу Її Величності навіть не показали королеві лист і картоплю". "Шкода, що Її Величність Єлизавета II так і не спробувала української екологічно чистої картопельки, - з гіркотою заявив він. - Що ж, доведеться і далі захищати українське село без міжнародної підтримки".


Відголос



Теги:Букінгемський палац, Ляшко, Чернігівщина, картопля


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Картопля на славетних степових чорноземах - це нонсенс.
А от на поліських суглинках і пісках - це клас.
avatar