реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівський УБОЗ звільнив заручника

Співробітники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області в результаті майстерно проведеної оперативної комбінації затримали групу осіб, які незаконно утримували жителя Чернігівщини в якості заручника з метою отримання викупу в розмірі 40 тисяч гривень.

Повідомлення про викрадення людини надійшло до чергової частини УБОЗ від літнього чернігівця, батька потерпілого, простого робітника одного з підприємств енергетичної галузі обласного центру.

Він розповів, що його 42-річного сина, який мешкає окремо від батьків у сільській місцевості, захопили невідомі люди. За словами заявника, викрадачі вимагали за звільнення заручника 40 тисяч гривень.

Оперативники УБОЗ перш за все встановили з ким контактував потерпілий перед своїм зникненням.

Коло спілкування чоловіка виявилося доволі широким, проте впадала у вічі одна деталь: безпосередньо перед викраденням потерпілий особливо інтенсивно спілкувався з жителями півдня України, власниками одного з фермерських господарств на Херсонщині. Співставивши цю інформацію з іншими, вже відомими на той момент деталями, працівники міліції дійшли висновку, що саме ці люди, з найвищою імовірністю, є викрадачами.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України в Чернігівській області Олександр Силкін: «Працівниками спецпідрозділу було проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, в результаті якого було встановлено точне місце знаходження заручника. Бранця тримали в одному з підсобних приміщень адміністративної споруди фермерського господарства. Працівники міліції, здолавши опір охорони підприємства, звільнили заручника — на щастя, живого і неушкодженого. Також вони затримали трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у викрадені людини. Цими громадянами виявилися власник господарства разом зі своїм сином, а також начальник служби охорони фермерського господарства».

Врятований заручник розповів правоохоронцям, що зловмисники заштовхнули його до своєї автівки під загрозою предмета, схожого на пістолет (цей предмет вилучено, наразі проводиться його експертиза). Довго везли у невідомому напрямку, аж поки не доставили до місця утримання. Каже, що його не били й не катували, проте він вважав за краще поводитися слухняно: вистачило переляку від перспективи можливого застосування нападниками зброї.

У херсонському полоні житель Чернігівщини провів рівно тиждень. Весь цей час викрадачі регулярно телефонували батькам свого бранця, аби прискорити процес збирання та перерахунку грошей. Цю суму, як вони пояснили, чернігівець буцімто заборгував їм, і поки борг не буде повернено — батьки сина не побачать.

Наразі викрадачам повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 147 Кримінального кодексу України («Захоплення заручників»), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Їх затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Розслідування триває.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області



Теги:заручник, УБОЗ, УМВС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar