реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський святий помандрував Україною

Зустріти святиню, яка прибула із Чернігова, вийшли перед головну браму монастиря три владики: намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий Переяслав-Хмельницькою єпархією архієпископ Епіфаній та правлячий архієрей Чернігівської єпархії архієпископ Євстратій.

Разом із преосвященними зібралася велика кількість священнослужителів та віруючих, серед яких були в першу чергу насельники Михайлівського та інших столичних монастирів, клірики Київської області, а також парафіяни нашої обителі та інших храмів Києва.

Від головної брами монастиря врочиста хода рушила у Михайлівський Золотоверхий собор, де перед ракою з мощами преподобного Меркурія владики у співслужінні духовенства звершили читання акафісту святому.

По закінченні богослужіння архієпископ Євстратій в проповіді коротко розповів про життя преподобного Меркурія, наголосивши, що після вигнання святого з Києва в час панування радянської влади сьогодні вперше своїми мощами преподобний повертається в столицю, де провів значну частину свого життя і чернечого подвигу.

Далі намісник монастиря єпископ Агапіт звернувся до присутніх із подякою за спільну молитву та побажав заступництва преподобного Меркурія усім, хто з вірою приходить до цього святого.

Цікаво, що перед прибуттям автобуса з мощами над монастирем висіла темна хмара, а коли раку підняли на руки священики, щоб віднести святиню у храм, то яскраві сонячні промені осяяли площу. Дивні діла Твої, Господи…

Священна реліквія перебуватиме в Михайлівському Золотоверхому соборі до 28 травня, а після цього її чекають віряни Рівного й Тернополя.




Теги:Київський патріархат, Чернігівська єпархія, Меркурій Бригинський, Михайлівський Золотоверхий


Читайте також



Коментарі (0)
avatar