реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівський слідчий ізолятор заповнений вщерть

Заступник обласного прокурора Владислав Грюк та регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ірина Жмака і Алла Лепеха відвідали чернігівський слідчий ізолятор, де провели прийом ув'язнених і засуджених.

Як повідомила прес-служба обласної прокуратури, при цьому було констатовано, що заклад заповнений майже "під зав'язку" -- з планових 375 місць зайняті 372.

Нагадаємо, що в СІЗО, як правило, перебувають ті, кому суд обрав запобіжний захід тримання під вартою, або до яких застосував тимчасовий арешт. На жаль, радянська практика, коли людину без ухвали суду про її злочин тримають у СІЗО не просто місяцями, а часто й роками, триває. А до цього ще додався карантин -- розгляд справ у судах подвійно затягується і обвинувачені чекають вироку не один місяць. Хоча вина їх ще не доведена...

Посадовці відмітили жахливий стан умов перебування у Чернігівському СІЗО -- вони не відповідають ні міжнародним, ні національним нормам: пліснява і грибок на стінах, недостатнє освітлення. Чи будуть зроблені висновки з відвідин прокурора та представниць омбудсмена -- невідомо, оскільки минулого року ці самі претензії щодо умов утримання вже висувалися керівництву закладу, та нічого не змінилося.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "голос України"



Теги:права людини, судова система, СІЗО, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar