реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівський першотравень.

Не ті трибуни, не ті вже й колони, гасла ж лишаються старими.

Фото Олекса ПЕКУР









Коментарі (6)
avatar
1
ИНФОРМАЦИЯ.
Первомай возник в конце XIX века в рабочем движении, выдвинувшем в качестве одного из основных требований введение восьмичасового рабочего дня. При разгоне такой демонстрации в Чикаго 4 мая погибло 6 демонстрантов. В ходе последовавших за этим массовых выступлений протеста против жестоких действий полиции в результате взрыва бомбы и перестрелки было убито 8 полицейских и минимум 4 рабочих. По обвинению в организации взрыва 4 рабочих-анархистов были приговорены к повешению. Именно в память о казнённых Парижский конгресс II Интернационала (июль 1889) объявил 1 мая Днём солидарности рабочих всего мира и предложил ежегодно отмечать его демонстрациями с СОЦИАЛЬНЫМИ требованиями.
Первомай отмечается в 142 странах.

ВОПРОС.
Если Украинская Народная Партия, ВО "Свобода" и другие националисты не поддерживают 1- го Мая трудящихся с их социальными требованиями (пенсии, зарплаты, условия труда и т.д. и т. п.), то за КОГО ОНИ – за ОЛИГАРХОВ??? Увы, наверно так.
Или они только с памятниками могут бороться, а поддержать трудящихся в их борьбе за лучшую жизнь, да выступить с народом против власти - СЛАБО?
И какая же она после этого украинская народная партия? Скорее она буржуазная, олигархическая.

avatar
2
Тарасе, де ви бачили комуністичні першотравневі демонстрації, на яких би виступали проти влади олігархів, за права трудящих?! Я бачив лише профанацію і насмішку.
avatar
3
Я бачив лише профанацію і насмішку

- Допустим, что так и было. Ну, а почему же национал-патриоты не используют такой удобный случай показать, проявить свою заботу о народе и привлечь в свои ряды новых членов партии?

avatar
4
У нас свої свята і їх вистачає
avatar
5
Тарасе, чому ж не проводили? Ось, наприклад, першотравневий марш націоналістів у Тернополі:

http://zz.te.ua/chorni-natsionalisty-vlashtuvaly-shabash-u-ternopoli-foto-video/

А ось і у Києві:

http://bilozerska.livejournal.com/443843.html#cutid1

А в нашому рідному Чернігові "Патріот України" провели тематичний агітпост під назвою "Проти комунізму та капіталізму!" - звіт буде незабаром на сайті.
Націоналістичний рух - це рух трудівників (студентів, бідних, середній клас, рідше - селян та робітників). Наші нащадки - ОУНівці також стояли на цих позиціях. Прочитайте статтю "Хто такі бандерівці та за що вони борються?" Петра Федуна - Полтави. У ОУН навіть видавалась своя газета “Гомін Краю” – одне з робітничо-селянських видань Організації українських націоналістів (ОУН). Одним з керівників редакції газети “Гомін Краю” як і ще одного часопису для українського пролетаріату “Гомін басейну”. Про нащадків - Гонти та Залізняка - годій й казати.

УНП - це не націоналістична партія! Це партія капіталістів - українофілів, зі своє орієнтацією на ЄС, СОТ та НАТО.
ВО "Свобода" - партія доволі перспективна. Але через свій стійкий антикомуністичний, антирадянський електорат не хоче святкувати такі свята, які більшість їхнього електорату не сприйме.

avatar
6
"ВО "Свобода" - партія доволі перспективна."
Звісно, якщо найняті олігархами шустери і свабодниє журналісти, не припинять раптом справно їх рекламувати по дійсно вільному, а не свабодному від інших патріотів ящику.
avatar