реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівський хор - пам'яті Василя Сліпака

Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру бере участь у ІІІ Відкритому міжнародному музичному маратоні W LIVE “Тиха музика для роздумів”. Захід проходить з 29 червня до 2 липня 2019 року за ініціативи благочинної організації «Фундація Василя Сліпака» і присвячений вшануванню пам’яті всесвітньовідомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, Героя України Василя Сліпака, який від кулі ворожого снайпера загинув 29 червня 2016 року на Донеччині, захищаючи нашу державу від російської агресії.

Як повідомив художній керівник та головний диригент Хору ім. Д. Бортнянського Іван Богданов, згідно концепції маратону, не існує єдиного сценарію чи шаблону того, як має відбуватися вшанування пам’яті співака-воїна. То ж кожен творчий колектив чи виконавець на власний розсуд визначається з форматом участі в пам’ятному заході. – Для хору ми обрали кліп. У співпраці з чудовим оператором Романом Закревським ми відзняли відео на твір «Арія Альміри "Lascia chio pianga"» з опери "Рінальдо" композитора Георга Фрідріха Генделя – розповідає Іван Богданов. – Оригінальний переклад українською здійснила Василиса Забуранна. Музична редакція твору належить мені. Сольну партію виконала Єлизавета Лудінова. Орган - Марина Найдьон.

Чому вибір впав на оперу, зокрема на Арію Альміри з опери «Рінальдо», то за словами Івана Богданова, цей вибір очевидний. По-перше, Василь Сліпак був оперним співаком і неодноразово сам виконував партії з творів Генделя, а по-друге, опера «Рінальдо» за своєю силою і енергетикою якнайкраще підходить для шанування пам’яті співака-воїна. Адже у музиці великого Генделя присутні як історико-героїчні мотиви, так і лірика кохання, сум і печаль.

Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру вперше бере участь у музичному маратоні пам’яті Василя Сліпака. - Наша участь у цьому світовому проекті - не просто свідчення поваги до загиблого колеги, але й данина його таланту як оперного співака, це наш вияв громадянської позиції, - резюмує Іван Богданов.

Довідково
Василь Сліпак (20 грудня 1974, Львів — 29 червня 2016, Луганське, Бахмутський район, Донецька область, Україна) — всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Позивний «Міф». Загинув у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».



Теги:російсько - українська війна, Василь Сліпак, хор Бортнянського


Читайте також



Коментарі (0)
avatar