реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Монета на честь героя російсько - української війни

Нацбанк України 21 червня випускає в обіг монету на честь Героя України Василя Сліпака, який загинув на 41-му році життя, 29 червня 2016 року, від кулі російського снайпера поблизу селища Луганське

На аверсі монети вгорі розміщений малий державний герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі - портрет Василя Сліпака, праворуч від нього — нотний рядок, номінал монети — 2 із графічним символом гривні, рік карбування монети — 2021 і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України, ліворуч напис: ВАСИЛЬ СЛІПАК "МІФ" (унизу півколом).

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено соловейка на стволі автомата та стилізовані гілки дерев (угорі та внизу).

Монета буде випущена тиражем 35 тисяч штук.

Автор зображення — художник Андрій Ярмоленко — коментуючи випуск монети на честь Василя Сліпака, на своїй сторінці у Facebook зазначив, що "уникнув дат народження і смерті, бо легенди не вмирають".

"А це наша легенда, яку ми маємо пам'ятати і розказувати всім наступним поколінням! Ця особа співставна з Гераклом та Орфеєм в одному лиці, навіть ще крутіша — бо Василь існував точно, і ми його сучасники!" — наголосив Ярмоленко.



Теги:НБУ, Василь Сліпак, російсько - українська війна, монети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar