реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський єпископ -- у Чорногорії

30-31 жовтня 2011 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, відбувся візит голови Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Київського Патріархату єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона до Чорногорської Православної Церкви.

Метою візиту була участь у святкуваннях пам’яті святителя Петра Цетинського, а також 18-тої річниці події відновлення автокефалії Чорногорської Православної Церкви, що відбулася 31 жовтня 1993 року – в день пам’яті святителя Петра Цетинського.

30 жовтня єпископ Іларіон взяв участь у Божественній Літургії, що була звершена в храмі Святителя Петра Цетинського у м. Которі. Очолив Літургію міністр закордоних справ Чорногорської Православної Церкви архієпископ Которський і Приморський Симеон, якому також співслужили настоятель парафії протоієрей Іван Пайович та настоятель парафії Святої Трійці м. Апрілія (Італія) протоієрей Олександр Лазар

31 жовтня в день пам`яті Святителя Петра Цетинського і святого апостола і євангелиста Луки відбулась Божественна Літургія в храмі святого великомученика Георгія Переможця в містечку Нєгуші, область Цетиньє. Очолював Божественну Літургію Предстоятель Чорногорської Православної Церкви блаженнійший Михаїл, архієпископ Цетинський і митрополит Чорногорський, якому співслужили архієпископ Которський і Приморський Симеон, архієпископ Аргентинський Горазд, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, голова УЗЦЗ Київського Патріархату, настоятель парафії протоієрей Мілутин Цвіїч і духовенство Чорногорської Православної Церкви.

Після Літургії відбулася духовна Академія в честь святителя Петра Цетинського, в якій взяли участь духовенство Чорногорської Православної Церкви, представники Чорногорської влади, інтелігенція, підприємці і гості свята. Розпочалась Академія гімном Чорногорії і Європейського союзу у виконанні народного хору міста Цетиньє. Під час Академії з вітальною промовою виступив єпископ Іларіон. У своєму слові архіпастир передав присутнім вітання Предстоятеля Української Церкви Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, висловив підтримку Української Православної Церкви Київського Патріархату Чорногорській Православній Церкві у її боротьбі за визнання автокефалії та побажав духовенству і віруючим ЧПЦ всесильної допомоги Божої у служінні Богу і ближнім, на благо Чорногорії.

Управління зовнішніх церковних зв'язків
УПЦ Київського Патріархату



Теги:Чорногорія, Київський патріархат, Чернігівська єпархія, єпсикоп Іларіон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar