реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський єпископ подав заявку у Конференцію європейських церков

3 травня 2010 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, делегація Української Православної Церкви Київського Патріархату відвідала Генеральний секретаріат Конференції Європейських Церков, який знаходиться у м. Женева (Швейцарія). До складу делегації ввійшли єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон та священик Ніколоз Інасарідзе.
Єпископ Іларіон та отець Ніколоз зустрілися з виконуючим обов’язки генерального секретаря КЄЦ доктором, професором священиком Віорелом Іонітою (Viorel Ionita), який також є директором Комісії міжцерковного діалогу в КЄЦ. Під час зустрічі представники Київського Патріархату передали отцю Віорелу офіційну заяву від імені Святійшого Патріарха Філарета і Священного Синоду про прийняття УПЦ Київського Патріархату повноправним членом Конференції Європейських Церков. Отець Віорел Іоніта від імені КЄЦ офіційно прийняв заяву до розгляду, про що письмово повідомив членів делегації.

Довідка: Конференція Європейських Церков (КЄЦ) – християнська екуменічна організація, яка об’єднує більшість Церков Європи: православних, протестантських та старокатолицьких.

Заснована у 1959 році. У 2005 році нараховувала 125 членів (Церков).
Конференція була заснована з метою сприяти примиренню народів розділеної після Другої світової війни Європи.

Заявлені цілі Конференції:

- зближення Церков у їх прагненні до єдності;
- допомога Церквам різних конфесій у досягненні взаєморозуміння, не дивлячись на історичні, географічні, мовні та економічні бар’єри.

Конференція прагне до встановлення взаємної поваги і співробітництва в дусі екуменізму і сприяє християнському свідченню серед народів Європи.

Конференція виступає за мир, справедливість та примирення.

У 2007 р. Священний Синод УПЦ Київського Патріархату ухвалив рішення про приєднання до Екуменічної Хартії Конференції Європейських Єпископських Конференцій, яка є головним документом КЄЦ.

http://www.cerkva.info/uk/news/news-world/327-cec.html




Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, єпископ Іларіон, Київський патріархат, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar