реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський єпископ провів переговори у Чорногорії

У період з 4 по 8 червня 2011 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, відбувся візит голови Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Київського Патріархату єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона до Чорногорської Православної Церкви.

5 червня 2011 року, у 7-му неділю після Пасхи, єпископ Іларіон звершив Божественну літургію у храмі святителя Петра Цетинського чудотворця в м. Которі. Його преосвященству співслужили високопреосвященнійший Симеон, архієпископ Которський і Приморський, міністр закордонних справ Чорногорської Православної Церкви та сонм духовенства Чорногорської церкви.

6 червня 2011 року в резиденції митрополита Чорногорського в місті Цетиньї відбулася зустріч голови УЗЦЗ Київського Патріархату єпископа Іларіона з Предстоятелем Чорногорської Православної Церкви Блаженнійшим митрополитом Михаїлом. На зустрічі були присутні секретар Священного Синоду Чорногорської Православної Церкви, професор соціології протодиякон Сретен Вуйович та настоятель храму святителя Петра Цетинського м. Котора протоієрей Іван Пайович.

На початку зустрічі єпископ Іларіон передав Предстоятелю Чорногорської Церкви вітання Його Святості Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та подарував пам’ятну панагію.

В ході зустрічі було обговорено ряд актуальних питань, що стосуються сучасного життя обох Церков, міжправославних відносин, а також було висловлено спільне бажання про подальші добрі взаємостосунки двох Православних Церков.

8 червня 2011 року у резиденції митрополита Чорногорського відбулася ще одна зустріч єпископа Іларіона з митрополитом Михаїлом. Владика Іларіон сердечно подякував Предстоятелю Чорногорської Православної Церкви за гостинний прийом, а митрополит Михаїл, в свою чергу, просив передати теплі вітання Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету.

Прес-служба Чернігівської єпархії









Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Чорногорія, єпископ Іларіон, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar