реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівський автозавод зупиняється!

В Україні з нового року будуть зупинені Бориспільський і Чернігівський автозаводи, які виробляють автобуси марки "Еталон".

Причиною стали борги Кабміну, який не розплатився з підприємствами за поставку транспорту в рамках програми "Шкільний автобус", заявив глава корпорації "Еталон" Володимир Бутко.

За його словами, виробництво не зможе продовжувати роботу, оскільки відсутні гроші для купівлі нових комплектуючих. На даний момент борги уряду оцінюються у 27 млн грн., повідомляє "Новий регіон".

Бутко також повідомив, що з аналогічними проблемами стикаються й інші українські виробники, раніше залучені владою до програми "Шкільний автобус".

Перед парламентськими виборами секретар Ради безпеки України Андрій Клюєв заявляв, що в рамках програми "Шкільний автобус" у 2012 році планується поставити 1 тис. автобусів, а в наступному - 1,37 тис. автобусів, щоб до 1 вересня 2013 року всі середні загальноосвітні заклади були забезпечені транспортом для перевезення дітей. Кожен автобус коштував державі 354-355 тис. грн.

В листопаді стало відомо, що дефіцит у держбюджеті України на поточний рік склав 38,81 млрд грн., через що владі довелося заморозити витрати на деякі програми.

Раніше повідомлялося, що зростання ВВП в Україні у поточному році складе до 1%, що нижче запланованих бюджетних показників, як констатував президент України Віктор Янукович.
Експрес



Теги:Шкільний автобус, заборгованість, Корупція, Чернігівський автозавод


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
http://siver.com.ua/news/z_programi_shkilnij_avtobus_zabrali_groshi_perekrivat_trasu_chi_vladu/2012-12-26-11517
avatar
2
Голова Чернігівської обласної державної адміністрації підкреслив, що на сьогодні область повністю отримала фінансування для забезпечення всіх захищених статей, насамперед для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Про це повідомив сайт "Чернігівський монітор". Чернігівський монітор
avatar
3
Пане Борисе, Ви самі знаєте, що то брехня!
avatar
4
Тож я і подав цей витяг з сайту, підтверджуючи абсурдність ситуації.
avatar