реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Слідчі підозрюють автозавод Бутка

Слідство підозрює «Чернігівський автозавод» в ухиленні від сплати податків на майже 4 мільйони. Про це свідчить ухвала Новозаводського районного суду міста Чернігова від 25 листопада.

Слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області відкрило кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Це провадження було зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 23 червня цього року.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ «Чернігівській автозавод» у 2014 році ухилились від сплати податків до держбюджету на загальну суму 3,93 млн грн.

Слідчі вважають, що автозавод провів фіктивні закупівлі у ТОВ «ТД «Соло ЛТД», ТОВ «Сторен», ТОВ «Фобос Буд ЛТД» та ПАТ «Бориспільський автозавод». Як вказують слідчі, нереальність цих операцій підтверджується відсутністю руху активів, а також фізичних, технічних та технологічних можливостей до вчинення задекларованих операцій.

При цьому ТД «Соло ЛТД», «Сторен» і «Фобос Буд ЛТД» для підтвердження наявності реалізованих «Чернігівському автозаводу» товарів (робіт, послуг) оформили нібито проведені операції з придбання цих товарів у інших компаній, що мають ознаки фіктивності: ТОВ «Юріте ЛТД», ТОВ «Транс Фемелі», ТОВ «ІК «Київ-ОСТ», ТОВ «АФ «Солана-Аудит ЛТД», ТОВ «Амадеус Ко», ТОВ «Гєлліос ЛТД», ТОВ «Старкада».

Суд надав слідчим право на тимчасовий доступ до документів вказаних підприємств.

Власниками ПАТ «Чернігівський автозавод» є ТОВ «Логістичний центр «Еталон», ТОВ «Бодмін-Україна» і Акціонерне товариство Bodmin AG (Швейцарія).

Засновниками ТОВ «Логістичний центр «Еталон» є Володимир Бутко і ТОВ «Бодмін-Україна» (72,3%), кінцевими власниками якого Bodmin AG і Володимир Бутко. Кінцевим бенефіціарним власником Bodmin AG значиться швейцарець Петер Швотцер.
Власником «Бориспільського автозаводу» є швейцарська компанія Bodmin AG.
Фірми «Амадеус Ко», «Гєлліос ЛТД», «Київ-ОСТ», «Солана-Аудит ЛТД», «Юріте ЛТД», «Старкада» пов’язані із оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Стаття розміщена на сайті "Наші гроші"



Теги:ДФС в Чернігівській області, розкрадання, Корупція, ухиляння від податків, Чернігівський автозавод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar