реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські підприємці сформулювали вимоги до майбутньої місцевої влади

В рамках реалізації проекту USAID "Впевнений бізнес - заможна громада" з просування пріоритетів і пропозицій реформ від малого та середнього бізнесу напередодні місцевих виборів чернігівські підприємницькі громадські організації провели серію фокус-груп, які завершилися "круглим столом" та прес- конференцією.

Наслідком роботи є вироблення спільної резолюції, яку підприємці будуть пропонувати підписати кандидатам у депутати від усіх партій. Щоб потім можна було спитати за виконання.

Що ж хочуть представники чернігівського бізнесу від чернігівських політиків?

Перше побажання - дійсно побажання, бо не передбачає конкретних механізмів: "Припинити діючі корупційні схеми шляхом унеможливлення використання владних повноважень в особистих інтересах чиновників, їх родин та інтересах окремих представників бізнесу".

Наступне стосується здирництва приватизованої завдяки режиму Кучмі кампанії "Чернігівобленерго": "Спільно з органами Антимонопольного комітету провести заходи по демонополізації ринку постачання електроенергії в Чернігові. Вирішити питання підключення суб'єктів господарювання до енергомереж".

Ця проблема штучно створена власниками та менеджерами "Чернігівобленерго" - зараз більше 100 підприємств підписали звернення з вимогою вирішити цю проблему. Скажімо, Менський завод по виробництву чіпсів не може розпочати роботу тільки з цієї причини. А влітку кампанія, за словами Олени Варнакової, відключала магазини і робила це в п'ятницю, щоб не встигли скаржитися. "Бізнес готовий виходити на акції протесту і перекривати дороги, якщо влада не вирішить з "Чернігівобленерго"підключення електроенергії" - наголосила керівник організації підприємців "Сяйво Сіверщини" Ірина Березинець. А що ж думає обласна влада - адже я кий прийде в область інвестор, якщо тут неможливо нормально підключити електрику? Чи тільки корзини плести? Так навіть там електрика треба, щоб лозу сушити...

Третій пункт вимог: "Запровадити практику надання в оренду земельних ділянок терміном більше 5 років за погодженням з орендарями, які вносять відповідні пропозиції, припинити порушення законодавства щодо відмови надання земельних ділянок".

Четвертий: "Сприяти створенню (треба б сказати простіше - створити. - ред.) та постійній роботі громадської ради підприємців при виконкомі міської ради з метою постійної комунікації підприємців та місцевої влади". Я слабо вірю в користь та ефективність такої ради, але - хай буде...

П'ятий: "Розробити та внести зміни до "Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Чернігові" для спрощення розташування зовнішньої реклами, інформаційних вивісок та вказівників суб'єктів господарювання. Позбавити комунальні підприємства адміністративних функцій у сфері розміщення реклами. Збір за розміщення реклами спрвляти виключно до бюджету міста, а не комунальним підприємствам".

Тут мова фактично йде про "дільницю по благоустрою", керівника якої Артема Стаха нещодавно знову піймали на хабарі. Як сказала Ірина Березинець, "недобре радіти чужому горю, але підприємці радіють, що Стаха закрили".

З кандидатами в депутати та на посаду міського голови, які підтримають вимоги підприємців, буде підписано меморандум.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:вимоги до влади, Артем Стах, чернігівські підприємці, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
У Ніжині цей процес іде шляхом взаємодії Асоціації "Об'єднання підприємств Ніжинщини" і Громадської ради при міськвиконкомі: на базі передвиборчої платформи і складанні загальноміського списку з зареєстрованих кандидатів, яких рекомендуватимуть підтримати.
У Ніжині формується новий склад Ради підприємців при міській раді. Цей дорадчий орган потрібен на етапі підготовки проектів рішень, що зачіпають підприємницьку діяльність. Зокрема, нещодавно підприємці Асоціації і Ради підприємців узяли активну участь у доробці проекту Порядку розміщення зовнішньої реклами у місті Ніжині.
avatar