реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські підприємці мітингували біля органів влади

Більше сотні підприємців Чернігова вийшли сьогодні на мітинги протесту,які вони провели біля міської ради та обласної державної адміністрації. Вони вимагають дати можливість працювати бізнесу. «Людям урвався терпець, - сказала голова громадського об’єднання “Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець. – Ми не хочемо їхати на Київ, ми хочемо самі годувати свої сім’ї”.

Підприємці вимагають повноцінно відновити роботу непродовольчих ринків, магазинів тощо, звертаючи увагу, що карантинні заборони дивним чином не стосуються торгових центрів, а тільки малого та середнього бізнесу. Серед їх вимог – скасувати сплату єдиного податку платникам спрощеної системи оподаткування за два місяці, податку на оренду та землю, оскільки підприємці не працюють.

«Ми бачимо, що хоча ми не працюємо, перебуваємо на карантині – цифри захворюваності ростуть. Бо розносять інфекції торгові центри, гіпермаркети, яких чомусь не стосується карантин» - сказала голова профспілки підприємців «Єдність» Світлана Жимолостнова. Підприємці гостро говорили про те, що їхні магазинчики та бутики, як правило, працюють на свіжому повітрі, а супермаркети – навпаки, проте їх не закривають. Великий бізнес процвітає, а малий знищують.

До обурених людей вийшли голова міської ради Владислав Атрошенко та заступниця голови обласної адміністрації Жанна Шерстюк. Вони запевнили, що після переведення урядом Чернігівщини із «червоної» у «помаранчеву» зону карантинні вимоги будуть пом’якшені.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото фейсбук - групи «Північна брама»



Теги:карантин, Чернігівська ОДА, супермаркети, дрібний бізнес, Ірина Березинець, мітинг


Читайте також



Коментарі (0)
avatar