реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чернігівські кікбоксери повернулися з Чемпіонату світу з 12 медалями

6 травня в дискусійному клубі «Експертна думка» сліпило очі від тої кількості золота, що його привезли чернігівські спортсмени з Чемпіонату світу з кікбоксингу (ISKA), котрий проходив з 28 квітня по 3 травня 2015 року в місті Портімао, Португалія.

Як повідомив Андрій Кужельний, заслужений тренер України, на чемпіонаті було 450 учасників з 23 країн світу (США, Німеччини, Шотландії, Іспанії, Ямайки, Англії та ін.). Збірна команда України була представлена десятьма файтерами з 4 областей України (Чернігівської, Київської, Полтавської та Луганської). Десять членів нашої збірної завоювали 17 золотих, 1 срібну та 5 бронзових медалей.

Чернігівські спортсмени забрали в свою скарбничку 10 золотих, 1 срібну та 1 бронзову медаль:

Сергій Шрам, майстер спорту міжнародного класу, завоював 3 золоті медалі;
Сергій Лисюк, заслужений майстер спорту України, - 1золоту та 1 срібну;
Михайло Єрко, кандидат в майстри спорту, - 4 золоті медалі;
Захар Ліхіна, кандидат в майстри спорту, – 2 золоті та 1 срібну.

Михайло Єрко навчається в школі з математичним ухилом № 12, а Захар Ліхіна, котрий до того ж є наймолодший спортсменом в команді – йому всього 11 років, відвідує школу № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Сергій Шрам, котрий на чемпіонаті, окрім, вибороних медалей, отримав можливість перейти до професійного спорту, довівши свій високий професійний рівень, працює в Чернігівському юридичному коледжі державної пенітенціарної служби.

Сергій Шрам досить довго не брав участі в змаганнях, оскільки брав участь в АТО і лише нещодавно повернувся до активних тренувань та уже встиг вкотре отримати чемпіонське звання. До того ж Сергій служить в Роті міліції громадської безпеки особливого призначення.

Кікбоксери відмітили, що бої проходили у важко – далися в знаки й різниця в часі, і мінімум часу на акліматизацію, але українці вистояли в боротьбі і вийшли з неї переможцями, виконавши програму максимум. За це хлопці вдячні своїм тренерам Кужельному Андрію Володимировичу, Єрмілову Юрію Сергійовичу, Луданику Роману Вікторовичу, Храпатому Олександру Павловичу, Антонову Володимиру Вікторовичу, що підтримували їх та наставляли.

«Ми прагнули, аби всі наші хлопці приїхали з медалями, але вони зробили набагато більше, вкотре довівши всім, що українські спортсмени сильні як духом, так і фізично», - відмітив Андрій Кужельний, додавши, що більшість поєдинків було проведено з німецькими спортсменами і перемога в них набула ще й символічного характеру.
Наші хлопці своїми здобутками довели, що чернігівська школа кікбоксингу є однією з найкращих не тільки в Україні, а й в світі.

Тренер також розказав, що наших спортсменів уже запросили на чемпіонат, що проходить у США і участь в котрому беруть декілька тисяч кікбоксерів з усього світу, але перешкодою для чернігівців може стати питання фінансування поїздки. Наставники, так і їх підопічні вірять в те, що питання коштів все ж буде вирішене.

За словами Юрія Єрмілова, заслуженого тренера України, без спонсорської фінансової допомоги наші талановиті спортсмени не змогли брати участь в різноманітних престижних змаганнях. Тренер відмітив, що багато благодійників допомагають школі кікбоксингу, не розголошуючи це широкому загалу, та висловив подяку за допомогу в розвитку вітчизняного спорту народному депутату України Валерію Давиденку, депутатам міської ради Павлу Гармашу та Юрію Тарасовцю, депутату обласної ради Арсену Дідуру, Віктору Бережному, приватному підприємству «Канцекспрес".

Залишається побажати, щоб ці спортсмени не ставали "тітушками", як це вже було нещодавно...



Теги:тітушки, Кужельний, юні спортсмени, кікбоксери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar