реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівське підприємство нанесло державі мільйонні збитки

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів в рамках операції «Нафтопродукт-2015» увагу працівників Головного управління ДФС у Чернігівській області привернуло одне з чернігівських підприємств, що оптом та в роздріб торгує пально-мастильними матеріалами.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, в ході відпрацювання цього суб’єкта господарювання було встановлено, що впродовж декількох місяців поточного року підприємство закуповувало пально-мастильні матеріали в інших регіонах України у фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Це було підтверджено відповідними документами, наданими під час перевірки.

В результаті таких дій посадовців цього підприємства державі нанесені збитки у особливо великих розмірах – не сплачено 3,5 мільйона гривень податку на додану вартість.

Слідчі ГУ ДФС у Чернігівській області розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів). Винних осіб може очікувати таке покарання - штраф від 255 до 425 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та конфіскація майна.



Теги:ухиляння від сплати податків, ДФС в Чернігівській області, фальсифікат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar