реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська «Свобода» вимагає закрити відстійник для нелегальних мігрантів

1 грудня, голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко передав заяву з вимогою посилити боротьбу з нелегальною міграцією та закрити «відстійник» для нелегальних мігрантів у с. Розсудів Ріпкинського району голові Чернігівської обласної ради Наталії Романовій та голові Чернігівської міської ради Олександру Соколову.
Заяву аналогічного змісту було передано керівництву Ріпкинського району, довіреною особою кандидата у президенти України Олега Тягнибока по ТВО № 209 Олександром Шевченком.
Голові Чернігівської обласної ради
Наталії Андріївні Романовій
Голові Чернігівської міської ради
Олександру Володимировичу Соколову
Голови Чернігівської обласної організації ВО «Свободи»
Міщенка Андрія Миколайовича
Заява Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

За останні роки з України у пошуках роботи виїхали сім мільйонів працездатних українців. Натомість, на територію України в’їхали мільйони мігрантів з країн Африки, Азії та Кавказу. Ми перестаємо бути господарями своєї землі. Нелегальні мігранти привозять нам хвороби, наркотики, безробіття та перетворюють вулиці українських міст на осередки злочинності і розгулу етнічної мафії. На місці колишніх військових містечок, зокрема у селі Розсудів Ріпкинського району, будують гуртожитки для нелегалів – завтра їх заселятимуть у наші оселі.
Ця тема не є новою і для Чернігова. Відсутність своєчасної реакції на проблему призведе до непередбачуваних наслідків у місті, адже ринки Чернігівщини завжди притягували вихідців зі Сходу, які вже зараз почувають себе у нас господарями.
Згідно з Угодою між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом № 116-VI (116-17) від 15.01.2008), з 1 січня 2010 року Україна зобов'язалась приймати у себе всіх нелегальних мігрантів, які потрапили до ЄС через український кордон. Наша держава змушена утримувати їх у себе, або відправляти додому коштом українських платників податків, а це, щонайменше, тисяча доларів за особу. За підрахунками експертів, наступного року в Україні отабориться щонайменше 150 тисяч нелегалів з Центральної Азії та Африки. Більшість цих мігрантів потрапляють в Україну транзитом з Росії, Білорусі чи кавказьких держав, однак, повернути їх туди Україна не зможе, адже ці країни не підписували з ЄС угоди про реадмісію. Більше того, Україна зобов'язалась приймати чужих нелегалів, не уклавши водночас потрібних угод про реадмісію з тими країнами, з яких ідуть найбільші потоки мігрантів. Ми будемо змушені годувати чужих нелегалів, не маючи навіть правових підстав відправити їх на батьківщину. Незважаючи на те, що Україна перебуває в катастрофічному економічному стані і має голодну армію, вона буде змушена витрачати сотні мільйонів доларів на утримання та депортацію нелегалів.
З огляду на це, Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" звертається до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з вимогою негайно вжити наступних заходів для відвернення катастрофи, яка вже загрожує Україні:
1. Скасувати Угоду між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом № 116-VI ( 116-17 ) від 15.01.2008).
2. Ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, котрі народились в Україні, або є етнічними українцями, які повернулись з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.
3. Посилити охорону східного кордону України, перекрити усі канали потрапляння нелегалів на територію України".
4. Заборонити будівництво «відстійників» для нелегальних мігрантів на території Чернігівської області, припинити функціонування «відстійника» у с. Розсудів Ріпкинського району. Надалі припинити прийом нових нелегальних мігрантів на територію Чернігівської області.
Голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко



Теги:А. Мішенко, О. Шевченко, нелегали, ВО Свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar