реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська "Просвіта" проти незаконного з'їзду

Заява правління чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства “Просвіта» імені Т.Шевченка

Хоча наша обласна організація так і не отримала повідомлення, але нам стало відомо, що голова ВУТ «Просвіта» імені Т.Шевченка Павло Мовчан та відповідальний секретар Микола Нестерчук розіслали оголошення про скликання позачергового з’їзду на 14 лютого для внесення змін до Статуту.

Дивуючись такій поспішності, чернігівська організація заявляє, що давно виступала за внесення змін до Статуту задля перетворення організації у громадську спілку, як це передбачено чинним законодавством. Проте, внесення таких змін потребує часу для їх обговорення. Поспішність же свідчить про намагання випередити обговорення і внести зміни, вигідні тільки окремим колам у керівництві, але не обласним організаціям.

Нагадуємо, що Головна рада ВУТ, на якій були присутні заступник голови чернігівської «Просвіти» Микола Шкурко і заступник голови ніжинської "Просвіти" Юрій Давиденко, НЕ ПРИЙМАЛА рішення про скликання з’їзду. Таким чином, це приватна ініціатива Мовчана і Нестерчука. Для скликання з’їзду має бути визначена квота, обрані делегати від обласних організацій – а хто проведе конференції за три дні? Крім того, мають бути розіслані в обласні об'єднання зазделегідь обидва варіанти Статуту: і як ГО, і як ГС, чого зроблено не було.

Правління чернігівського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Т.Шевченка виступає проти грубого порушення Статуту і заявляє, що чернігівська обласна організація не буде брати участі в проведенні незаконного з’їзду.

За дорученням правління
Олександр Шевченко, голова.
10 лютого 2020 року.



Теги:Павло Мовчан, чернігівська Просвіта, ВУТ Просвіта, Олександр Шевченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar