реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Просвіта": зміни потрібні!

Чергове засідання правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка - цього разу розширене - було присвчене підсумкам Х з'їзду Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

Як відзначив доповідач Микола Шкурко, цього разу, як і на минулому з'їзді всі пропозиції чернігівської "Просвіти" були відкинуті керівництвом на чолі з Павлом Мовчаном і ми знову виглядали як опозиціонери, які нічого не змінюють у всеукраїнському масштабі. А дискусія в інтернеті між дружиною Павла Мовчана Любов'ю Голотою і Василем Чепурним показала, що й наміру до жодних змін ВУТ "Просвіти" її керівництво не має.

"Фактично, позитивна діяльність чернігівської, ніжинської, будь- якої іншої місцевої "Просвіти" служить ширмою для бездіяльності керівництва ВУТ., - наголосив Микола Шкурко. - Разюче відставання керівництва ВУТ "Просвіта" від влади, яка пішла далеко вперед, кидає тінь і на нас, просвітян на місцях".

В ході обговорення, у якому взяли участь голова чернігівського міського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Андрій Глухенький, перший голова обласного Руху Валерій Сарана, вчителька Надія Галковська, голова обласного товариства Олександр Шевченко, делегат з'їзду Олег Обушний, члени правлння прийшли до висновку про необхідність встановлення горизонтальних зв'язків з обласними "Просвітами" та створення робочої групи по напрацюванню пропозицій по діяльності організації відповідно до Закону "Про громадські об'єднання" та указу Президента про розвиток громадянського суспільства. Головою робочої групи обрано Миколу Шкурка.

Також вирішено у музеї- заповідник М.Коцюбинського провести вечір -дискусію з нагоди 25-річчя газети "Сіверщини", про дату якого буде повідомлено додатково, після отримання дощволу від дирекції музею.

Учасники засідання взяли участь у вшануванні жертв голодоморів біля П'ятницької церкви. Від товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка слово мав Олег Обушний.

Прес- служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:Василь Чепурний, чернігівська Просвіта, Олександр Шевченко, Павло Мовчан


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Виходячи з необхідності роботи над вдосконаленням Статуту організації, обрали Статутну комісію, до якої увійшли Микола Нестерчук, Степан Волковецький, Людмила Вороніна, Іван Шмигельський, Василь Чепурний".

Тижневик “Слово Просвіти” Всеукраїнського товариства “Просвіта”, неділя, листопад 26, 2017
avatar