реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівщина - рік “Під контролем”: що далі?

В Чернігівській області збільшується кількість активістів руху “Під контролем”, та розширюється сфера пошуку фактів корупції на працівників суду та прокуратури. Про це розповіли 30 травня в прес-клубі "Просвіта" під час спільного прес-брифінгу прокуратури Чернігівської області та Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

З вересня 2016 року коаліція Всеукраїнська коаліція “Під контролем” почала активно співпрацювати з Генеральною Прокуратурою України. В результаті за минулий рік до прокуратури було передано 319 фактів про порушення закону з 20 областей України. З них судами винесено 5 вироків, 39 особам повідомлено про підозру, до суду скеровано 20 обвинувальних актів і заявлено 13 позовів в інтересах держави. Станом на 19 травня до прокуратури передано 84 нових фактів правопорушень з яких 12 стосуються Чернігівської області.

“Після децентралізації у органів місцевого самоврядування з’явились суттєві кошти, нові ресурси та збільшились повноваження. І як ми бачимо багато хто намагається цим користуватись на свою користь.”- сказав Павло Пущенко, активіст руху “Під контролем”. Загалом Рухом було виявлено порушень на суму у понад чверть мільярда гривень, які були вчинені представниками влади і місцевими депутатами в усіх регіонах України.

“Співпрацюючи з рухом “Під контролем”, ми показуємо що готові до співпраці і з іншими конструктивними громадськими організаціями та активістами”- зауважив Валерій Миколайович Карась, начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Чернігівської обласної прокуратури. Поточного року до судів вже направлено 64 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією. 19 складено відносно керівників міського та районного рівня. За інформацією руху було складено 6 протоколів та до ЄРДР внесено відомості про вчинення 3 злочинів з ознаками корупції.

“Наразі закінчилась третя хвиля подання електронних декларацій, тому найцікавіше тільки починається. Да законодавство в сфері перевірок електронних декларацій не досконале і ще повністю не працює, але ми допоможемо НАЗК в перевірці декларацій”- сказав Сергій Старченко, активіст руху “Під контролем”.

Члени руху почали співпрацювати з ГПУ у напрямку виявлення фактів зловживань, корупції, серед суддів та працівників прокуратури.

Довідка:
Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» стартував 12 травня 2016 року як об’єднання регіональних громадських організацій, які послідовно протягом останніх років боряться із корупцією у своїх регіонах. Наразі у коаліцію входять близько 80 громадських організацій з усіх регіонів України. Головне завдання Всеукраїнського руху «Під контролем» - систематизація та виявлення ознак корупції в діяльності місцевих суддів, співробітників прокуратури, депутатів, мерів міст та посадових осіб державних органів влади.



Теги:рух Під контролем, Корупція, прес- клуб Просвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar