реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чернігівщина після Майдану: змінилися лише обличчя керівників

14 червня у Чернігові було проведено зустріч громадськості «Чернігівщина після Майдану: виклики і перспективи», де обговорювалася проблематика роботи місцевих громад після майданівських подій: «Що змінилось? Що варто змінити? Над чим працювати?».

Захід відбувався в рамках проекту «Виклики після Євромайдану - громадський сектор в дії», організаторами якого є: Громадський Сектор Євромайдану, Фонд Освіта для Демократії (Варшава, Польща), Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів), місцевий партнер – Чернігівський освітній центр «Ініціатива» та Спілка Української молоді в Україні.

Учасники круглого столу - лідери громадських об’єднань, активісти, представники бізнес-середовища, працівники державних адміністрацій та муніципалітетів, а також журналісти Чернігівщини, загалом близько 30 учасників.

На думку більшості учасників зустрічі, зі зміною керівників районних центрів, ситуація на місцях майже не змінилася. На інших ключових посадах залишилися ті ж самі люди. Більше того, деякі з відсторонених керівників знову намагаються повернутися у владу. Деякі з представників районних центрів нарікали на те, що саме на рівні Чернігівської обласної державної адміністрації гальмується звільнення керівників в районах.

Громадські діячі з Корюківки відзначають збільшення громадських ініціатив, особливо серед підприємців. Також в цьому районі активісти відчувають зміну в підході в роботі з Громадською радою, ділиться спостереженнями Володимир Онищук з громадської організації «Альтернатива» (Корюківка)

Появу нових громадських формувань відмічають і в Ніжині – це і автомайдан, і Громадська рада Майдану. На позачергових виборах міського голови в Ніжині на посаду прийшла «людина Майдану», стверджує Олександр Турчин з Ніжина.

Представник педагогічних кіл Прилуччини Сергій Кравченко вважає, що поки не буде оголошено тотальну боротьбу з корупцією, змін не відбудеться.

Ічнянці скаржилися на проблеми з оплатою праці вчителям – їм зменшують надбавки.

Журналіст з Мени Сергій Лавськиий переконаний, що сьогодні необхідно проводити рутинну кропітку працю, але часто в тих, хто бажає це робити не вистачає відповідного досвіду.

Громадські діячі з Бахмача та Бобровиці скаржилися на те, що попри, ніби скасовану, «медичну реформу» часів Януковича, «оптимізація» лікарняних закладів по скороченню медичних установ та збільшенню бюрократичного апарату в районах Чернігівської області триває.

Представники громадськості настоюють на проведенні люстрації , децентралізації влади, боротьбі з корупцією



Теги:Прилуки, Майдан, мена, 100 днів влади, Бахмач, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar