реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На Чернігівщині пройшли кілька народних віче

15 лютого на заклик Штабу національного спротиву проведено кілька народних віч на підтримку Майдану -- в Прилуках, Ніжині та Бахмачі. На зустрічі прибули опозиційні народні депутати, зокрема, свободівці Андрій Тягнибок, Богдан Бенюк та Валерій Черняков. Також були нардепи Валерій Дубіль, Сергій Аверченко та Андрій Пишний.

У Прилуках акція розпочалася з автопробігу. Сформована колона з 30 автомобілів сповіщала мешканців про мету зборів. Згодом біля будівлі Прилуцької районної ради народні депутати та громада вимагали присутности голови Прилуцької районної адміністрації. Намісник президента Януковича О.Власенко після недовгого спілкування під вигуки "Ганьба!" залишив місце події.

Пізніше приблизно 2 тисячі прилучан рушили вулицею Київською до пам'ятника Тарасові Шевченку. Розпочав народне віче спільною молитвою настоятель храму Різдва Богородиці (УПЦ КП) протоієрей о. Віталій Юрочко.

"Ще рік тому ніхто не уявляв, що настільки зміниться ситуація в Україні. Влада пробувала розіграти білоруський сценарій – відділити громаду від політиків для роз'єднання країни; з усією жорстокістю застосувала силу до студентів. Але українці не хочуть терпіти свавілля влади судів, міліції та прокуратури. Люди вийшли за свою гідність, бо хочуть жити в нормальній здоровій державі. Ми розуміємо: якщо Майдан відступить, то вся країна буде пригноблена. Кожен сьогодні розуміє це і кожен повинен постійно пам'ятати, що ми зараз причетні до долі нашої країни. Гуртуватися та об'єднуватися задля здорової країни в майбутньому!", – зазначив народний депутат свободівець Андрій Тягнибок.

Представники опозиційних сил продовжили акцію на підтримку народного віча у Ніжині. На центральній площі міста зібралася понад тисяча ніжинців, небайдужих до революційних національно-визвольних процесів у країні.

Віче розпочалося із виконання українського національного славня, який усі присутні заспівали разом. З молитовним словом перед громадою виступили священнослужителі різних українських церков. Духовні отці були єдиними у своїх молитвах до Бога та зверненнях до громади , – мудрість та терпіння, наснаги та завзяття у боротьбі за справедливість.

Народний депутат України свободівець Богдан Бенюк заявив: "Хочу, аби цей рік під знаком Шевченка став знаковим у творенні української державности. Адже ми – з розряду тих людей, які починають усвідомлювати найважливіше – почуття чести, гордости, відповідальности, мають силу піднятися з колін для того, щоб скинути з себе неймовірне відчуття вторинности, яке завжди тиснуло на українців. Ми ніколи не мали влади, яка любила свій, український народ, але ми зібралися сьогодні для того, аби постукати в душі один одному та домовитися. Ми бачимо узурпацію та нелюдське ставлення до нас у першу чергу від донецького бандитського клану, який за три роки побудував корумповану систему в країні. Ми мусимо зробити велике зусилля для того, щоб попрацювати над своєю душею, щоб супротивитися ворогу, бо ворог боїться вогню революції з таких міст та містечок. Зараз ми гостро розуміємо, що допоможемо собі тільки самі. Наша країна самовіддана та зможе постояти за себе!Дзвони б'ють, і ми прокинулися!".

Мешканці Бахмача продовжили естафету народного віча Чернігівщини. На центральній площі міста зібралося 300 активістів. Згідно з волею громади було утворено Народну раду.

"Влада боїться голосу народу на місцях, бо відчуває, що втратила вплив. Але нашу націю в самому серці Европи не розірвуть. Ми не продамо свою душу, бо ми є українцями, а не поріддям, ми є народ і ми міцно стоїмо на своїй землі", – проголосив народний депутат-свободівець Валерій Черняков.

"Сьогодні ми відчуваємо лікоть і підтримку один одного. Сьогодні ми як ніколи маємо поважати нашу країну та націю. Ми – український народ, який в ці непрості моменти має стати до купи і пам'ятати, що разом ми зможемо вибороти повагу до себе", – заявив очільник Чернігівської обласної організації ВО"Свобода" Костянтин Лубенцов.

По завершенні учасники акцій в кожному місті переглянули фотовиставку зі столичного Майдану. Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/110993670625828839846/albums/5980742137014462225



Теги:Майдан, Прилуки, нарлдні віче, Бахмач, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ну, народ звісно свою душу не продасть. А ось псевдоопозиціонери уже давно продались Заходу та Штатам, і країну за копійки продали, коли дозволили сланцевий газ видобувати, та почали під дудку іноземних країн танцювати.
avatar