реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівщина переорієнтовується з Росії на Єгипет та Туреччину

Цього року підприємства області здійснювали зовнішню торгівлю товарами з партнерами зі 123 країн світу, переорієнтовуючись із традиційних ринків на ринки інших країн. Зокрема, поставки товарів до Російської Федерації скоротилися у 2,7 разу, до Республіки Білорусь – у 2 рази, а їх частка у загальному обсязі скоротилась з 25% до 13,5% обласного експорту.

Про це йдеться у звіті голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча, проект якого розміщений на сайті Чернігівської ОДА напередодні сесії обласної ради.

В той же час, підприємства області значно наростили експорт до Єгипту (у 4,8 рази), Нідерландів (у 1,7 рази), Туреччини (+48,7%), Румунії (+10,2%), Молдови (+15,5%), Кореї (у 6,0 разів), Ізраїлю (у 3,3 рази), які формували третину експорту області.

"Налагоджуємо активну роботу із залучення міжнародної технічної допомоги для розвитку регіону. На сьогодні обласна державна адміністрація є бенефіціаром чотирьох міжнародних грантових проектів.
Зокрема, реалізується вже третя фаза проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»- говорить звіт голови ОДА.

У рамках Проекту ПРООН «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ» здійснюється відновлення деградованих земель з їх використанням під пасовища, створено природоохоронний об’єкт – регіональний ландшафтний парк «Ніжинський».

Розпочато координацію реалізації Менською міською радою проекту міжнародної технічної допомоги «Модернізація вуличного освітлення у м. Мена» в рамках програми Європейського Союзу SUDEP «Підтримка міст Східного Партнерства в імплементації Планів дій сталого енергетичного розвитку (SEAP) в рамках Угоди Мерів».



Теги:мена, зовнішня торгівля, парк Ніжинський, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar