реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівщина однодітна

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, кожна третя сім’я області (157,1 тис.) має у своєму складі дітей віком до 18 років.
Частка домогосподарств, які мають дітей, на Чернігівщині становить 34,1%, в Україні – 37,8%. Найвища вона в західних областях (46,9% – 53,8%).
Абсолютна більшість сімей Чернігівської області (81,7%) – однодітні, 18% – дводітні й лише 0,3% – мають трьох і більше дітей. Слід зазначити, що багатодітні домогосподарства (з трьома дітьми й більше) в основному характерні для західних областей України.
В області переважають сім’ї з дітьми у віці 7-13 років (43,3%). Найменшою є частка домогосподарств, що мають дітей у віці 16-17 років (9,7%).
Трохи більше половини домогосподарств із дітьми області (54,8%) мають у своєму складі двох дорослих, близько третини (29%) – трьох дорослих, кожне шосте (16,2%) – лише одну дорослу особу. При цьому абсолютна більшість (77%) домогосподарств з однією дорослою особою виховують одну дитину.
Слід зазначити, що 4,6% загальної кількості домогосподарств із дітьми складаються лише з дітей та непрацюючих пенсіонерів, в Україні це становить 1,7%.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:Чернігівщина, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar