реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чернігівець Сергій Шумило представив книгу про князя Оскольда

Сьогодні у Києві пройшла презентація книги Сергія Шумила «Князь Оскольд і християнізація Русі», яка побачила світ у видавництві «Дух і літера», -- повідомив сайт http://www.bukvoid.com.ua.

15 липня, у день Покладання Ризи Божої Матері у Влахерні, за старою дореволюційною традицією відзначається пам’ять про перше Аскольдове Хрещення Русі, яке відбулося на 128 років раніше за Володимирове Хрещення. У 2010 році сповнюється 1150 років від часу походу на Константинополь у 860 році київського князя Аскольда та прийняття ним після цього.

Сергій Шумило -- чернігівець, нині працює в прес-службі Асоціації українських банків. Саму Асоціацію очолює ще один вихідець з Чернігівщини (село Араповичі Новгород-Сіверського району) Олександр Сугоняко. Сергій Шумило був іподияконом української церкви під час освячення 20 років тому П"ятницької церкви у Чернігові, нині належить до Російської церкви. Сергій Шумило був депутатом Чернігівської міської ради у буремні роки "помаранчевої революції" і зіграв яскарву роль під час знаменитого труєння людей під міськрадою підполковником Кочубеєм. Зрозуміло, що С.Шумило був на стороні закону, на стороні людей-мітингувальників.

Планується представлення книги провести і в Чернігові. Орієнтовно - у другій половині версня.

Книгу рекомендовано до друку рецензійною комісією Української Православної Церкви, а також кафедрою філософії і культурології Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка. Науковий редактор книги - кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Національного університету "Києво-Могилянська академія" Констянтин Гломозда. Літературний редактор – кандидат філологічних наук Світлана Шумило (Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка).

Міжнародну наукову конференцію про Аскольдове хрещення у жовтні планується провести за підтримки ЮНЕСКО у Санкт-Петербурзі (Росія). Планується до кінця 2010 року проведення конференцій з нагоди означеного ювілею також в Ужгородській українській богословській академії ім. свв. Кирила і Мефодія та інших навчальних духовних і світських закладах.




Теги:С.Шумило, князь Аскольд, Араповичі, чернігівці, Асоціація українських банків, Оскольд, хрещення Руси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar