реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівець про закарпатця - англійською

В Оксфорді спільно з британським товариством «The Friends of Mount Athos», офіційним патроном якого є Його Високість принц Уельський Чарльз, готується до друку моя нова книжка англійською мовою «Elder Avvakum of Mount Athos. The Life of Athonite Hieroschemamonk Avvakum (Vakarov)» – про нашого видатного земляка та афонського старця Аввакума (Вакарова), який родом був із Закарпаття. Це наш спільний проект з товариством «The Friends of Mount Athos».

Видання здійснюється з благословення митрополита Діоклійського Калліста (Уера) - православного богослова і патролога, професора Оксфордського університету, президента ради директорів Інституту православних християнських досліджень в Кембриджі, почесного голови товариства «The Friends of Mount Athos» та нашого Міжнародного інституту афонської спадщини. Книга розпочинається з його вступного слова, а також зі вступного слова генерального секретаря товариства «The Friends of Mount Athos» д-ра Грехема Спіка з Оксфорду. Науковий редактор книги – д-р. Ніколас Феннел.

У книзі обсягом 108 сторінок на основі маловідомих архівних джерел описана історія перебування наших закарпатських ченців на Афоні в ХХ ст. та їхня роль в збереженні Афонського Пантелеймонівського монастиря. Також додана велика кількість кольорових ілюстрацій і фотографій з афонських архівів на 16 сторінках.
Книга підготовлена на основі раніш виданої спільної монографії «Афонский старец из Закарпатья. Иеросхимонах Аввакум (Вакаров) и его время:1899–1972», підготовленої мною спільно з Ю. Данильцем, П. Гайденко та М. Шкаровським.

Велика подяка всім, хто долучився на різних етапах до роботи над проектом! Особливо – Jurij Danilets , Pavel Gaydenko , Marina Samsonova та іншим!

Сподіваюсь, вже невдовзі зможемо отримати книгу з типографії в надрукованому вигляді ) Наступні плани – видання українською та грецькою мовами.

Сергій ШУМИЛО



Теги:Сергій Шумило, Афон, нові книги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar