реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівці обговорюють питання повернення мощей святих Михайла і Федора

Сьогодні в чернігівському храмі святих мучеників князя Михаїла і боярина його Федора урочистою архієрейською Літургією було пошановано пам'ять святих, замучених за віру Христову у Золотій Орді. Храм цих святих -- унікальний, бо єдиний в Україні.

Богослужіння очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій у співслужінні десяти священиків при повному храмі молільників, незважаючи на робочий день.

Оскільки на цей день припадає також пам'ять святого князя Олега Брянського, родича князя Михаїла, а настоятель храму митрофорний протоієрей Олег Сіренко ще й відзначає 20-ліття священичого служіння, архієпископ Євстратій зачитав указ Патріарха Київського і всієї Руси- України Філарета та вручив орден рівноапостольного князя Володимира III ступеня. Співслужителі отця Олега -- отці Ілля Бідняк та Андрій Костур вручили о. Олегу ікону його небесного покровителя.

На братській трапезі було піднято питання про потребу повернення на батьківщину мощей святих князя Михаїла та боярина Федора, що були вивезені Іваном Грозним з Чернігова і зараз неналежно зберігаються у Москві
.



Теги:Чернігівська єпархія, чернігівські святі, Україна - Росія, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
От коли б то до цієї справи підключилися зі святими отцями ще й "отці владні", з рівня губернського(чи то вважай обласного, бо це вони наголошують на звучанні слова зразка 19 століття чомусь?), то можливо мав би місце певний розголос. А так, все залишається на своїх місцях. Легше всього їм торпедувати у самих же у себе вдома питання московії.Як з тими мощами св. велик. князя Ігоря.
avatar