реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів: Відновлено ремонт нижнього Валу

Вал - історичне серце древнього міста, і реставрують його вже кілька років. Першу ділянку відремонтували ще 2019-го, а щойно відновлено подальші роботи з капремонту цієї важливої території.

Як повідомила прес-служба міськради, завдяки демонтажу недобуду на місці будинку дворянських зібрань звільнилася велика територія. Вирішено, що там, зокрема, буде дитяче містечко. Хоча цього року воно ще не постане, бо треба, щоб ущільнився ґрунт. А ось встановлення сучасного фонтана замість раніше демонтованого є в цьогорічних планах. Нову конструкцію прикрашатимуть два бронзові цапи, які є персонажами однієї з дитячих казок відомого письменника Михайла Коцюбинського, на честь якого названо цей парк на Валу.

Нині ремонтники вже проклали електромережі для ліхтарів та комунікації для автополиву газонів. Також почали встановлювати бортовий камінь та облаштовувати пішохідні доріжки новою бруківкою. На окремих ділянках обрізають засохлі гілки на деревах, облаштовують газони.

За словами начальника управління ЖКГ міськради Ярослава Куца, всі роботи на цьому об'єкті планують завершити вже в червні. На початку реконструкції загальна вартість будівельно-монтажних робіт оцінювалась майже у 60 мільйонів гривень. З часом вона майже не збільшилася, якщо не брати до уваги інфляцію та кількаразове підвищення мінімальної зарплати.

Після ремонту нижнього Валу настане черга верхньої частини, найбільше насиченої пам'ятками історії та архітектури. Але планувати роботи можна буде лише після надання дозволу Міністерства культури України, оскільки це територія Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній".
"Голос України"



Теги:Чернігівська міська рада, Вал, НАІЗ Чернігів стародавній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar