реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Земельний «дерибанчик» на чернігівському кладовищи

В нашому суспільстві є теми на які, як кажуть, накладено табу щодо їх публічного обговорення у ЗМІ. Одна з них - кладовища і все що навколо них відбувається. Якщо про «дерибан» землі в місті Чернігові відомо багатьом і навіть далеко за його межами, то про могильний земельний «дерибанчик» говорять пошепки.
Дійшло до того, що на «престижних ділянках» замість 16 могил одному ряду адміністрація кладовища «Яцево» втискує по 17-18.
Таким чином, зменшує проходи між могилами, а разом з бетонуванням територій навколо поховань більшим ніж нормативне (2,20 х 4,80 м), встановленням огорож багато хто реально позбавляється доступу до могил своїх родичів.
Більшість, звісно, вже змирилася з цим, але окремі відчайдухи намагаються добитися елементарної порядку.
Ось лише останній приклад.
1 липня 2010 року до начальника КП «Спецкомбінат комунально-побутового обслуговування», яке опікується благоустроєм кладовища «Яцево» Куліша В.М. звернувся син інваліда, учасника бойових дій Великої вітчизняної війни з вимогою забезпечити безпечний підхід до могили свого батька через «непролазні джунглі з частоколу огорож і фундаментів пам’ятників». На його думку, з вини адміністрації кладовища, пам’ятники встановлюються в «шаховом порядку і роблять неможливим прохід до могил розташованих в середині ділянки».
Автор звернення до начальника КП «Спецкомбінат КПО» вважає таку ситуацію «наругою над пам’яттю свого батька – Ветерана Війни», а також що «таке неподобство могло статися тільки при повній бездіяльності адміністрації кладовища».
Зверніть увагу, автор цієї публікації навіть маючи згоду ображеного, не ризикує оприлюднити його прізвище. Щоб з ним нічого не трапилося…

Нагадаю, що сорок років тому при закритті Руського кладовища на вул. Старобілоуській, яке стало фактично недоступним для відвідувачів через огорожі навколо могил, попередники цієї влади запевняли чернігівців, що подібного «безпредєлу» на кладовищах більше не буде.
Авжеж !

Сергій Соломаха









Коментарі (0)
avatar