реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів сформує загін територіальної оборони

Спершу таку ідею висловив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на фоні загострення ситуації на українсько – російському кордоні та враховуючи близькість до нього обласного центру. А вчора на розширеній нараді у міській раді з цього приводу виступив і військовий комісар міста Олег Гончарук (на фото).

Він повідомив, що крім планової роботи, яка проводиться нині в особливих умовах, протягом травня буде проведений збір резервістів територіальної оборони нашого міста. Завданням збору є виробленні механізмів для прикриття ділянки державного кордону, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, контроль населених пунктів, охорона важливих об’єктів державного та місцевого значення. Відповідно до закону України «Про територіальну оборону» у місті має бути батальйон територіальної оборони.

«На територіальні центри комплектування та соціальної підтримки покладене завдання зі здійснення заходів підготовки та ведення територіальної оборони у взаємодії з органами місцевої влади, - сказав Олег Гончарук.- Ми цю роботу проводимо постійно: всебічно вивчаємо військовозобов’язаних, їх морально-ділові якості, військовий досвід, стан здоров’я, сімейний стан. І основне – щоб він був справжнім патріотом і патріотом свого краю та свого міста. Тому що саме підрозділи тероборони будуть забезпечувати оперативне розгортання військ, якщо буде на те необхідність».

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко переконаний: « Зараз найважливіше питання, важливіше ніж епідемії і ніж все, що завгодно – це територіальна цілісність і захист України. У багатьох українських ЗМІ ми бачили відомості про концентрацію величезної кількості бронетанкової техніки, військ Російської Федерації вздовж кордонів з Україною. І в тому числі – на білоруському кордоні. Є певна вірогідність військових дій по відношенню до України. Відповідно, громадські організації учасників АТО піднімали питання щодо створення загонів територіальної оборони. Так само я піднімав питання, що треба більш організовано все-таки військовому комісаріату підходити до цього, більш активно і швидко реагувати на ті виклики, які сьогодні нам диктують ситуація і наш північний сусід. У нас вчора відбулася робоча зустріч, на якій ми чітко, як керівники, один одного зрозуміли по тому плану заходів, який сьогодні напрацьований військовими».



Теги:резервісти, російсько - українська війна, Владислав Атрошенко, територіальна оборона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar