реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів: Сесію міськради зірвано

Сьогодні мала відбутися чергова сесія Чернігівської міськради з розглядом планових питань, серед яких було й зняття оплати комунальних послуг для мешканців квартир, розбитих російськими окупантами, перейменування вулиць тощо. Сесія не відбулася.

Питання, які мала розглянути сесія, виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако означив так: "Це і підтримка Збройних сил України, це і матеріальна допомога працівникам комунальних служб, лікарям, вчителям, працівникам закладів освіти, культури й спорту. Це питання створення музею міста, позбавлення чернігівців від платежів за комунальні послуги у тих, в кого зруйновані квартири внаслідок російської агресії. Також багато інших питань, пов’язаних із життєдіяльністю міста, зокрема земельні, зміни до бюджету, в тому числі фінансування військової адміністрації".

Спершу зареєструвалися 21 депутат – для кворуму необхідно 22. Не з’явилися на сесію депутати фракцій партій “Слуга народу», «Наш край» та з колишньої ОПЗЖ. Хоча керівники двох фракцій Юрій Тарасовець та Максим Черненок були вранці у міськраді, але реєструватися не стали. Депутат Максим Черненок в коментарі «Суспільному» сказав, що реєструватися наміру не має. А він, до речі, є радником начальника міської військової адміністрації.

В той же час, як повідомив виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако, чотирьох депутатів викликали на допити в СБУ, ще кількох – у військкомат, а депутатку Ірину Должикову, яка поверталася з-за кордону від дітей, озброєні поліцейські зняли з поїзда у Києві. Олександр Ломако назвав таку ситуацію скоординованою

До того ж начебто надійшло до поліції повідомлення про замінування приміщення міської ради.

В той же час начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський у коментарі «Суспільному» запропонував фінансовому відділу міської ради подати документи йому на підпис замість розгляду на сесії.

Хороший подарунок місту до 400- річчя самоврядування. Але ж то давав король, а в нас - демократично обраний Президент!

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Колаж Суспільне/Чернігів.



Теги:Олександр Ломако, Чернігівська міська рада, самоврядування, Дмитро Брижинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar