реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чернігів: плюшки, рулети - м’які, але чи якісні?

В газеті «Сіверщина» № 25 від 17 червня 2010 року були опубліковані матеріали журналістського розслідування «Неякісний хліб – винні всі?!». Тоді автор свідомо не вказав прізвищ керівників і назв фірм, де трапилося неподобство з продажем у магазині 7 червня 2010 року нарізного батону з датою виготовлення від 1 травня 2010 року .
Автор поставив за мету перевірити: чи це був поодинокий випадок, чи це - система продажу неякісного хліба.
Тому журналістське розслідування було продовжено.
21 червня було здійснено перевірку на відповідність дати виготовлення строку зберігання хлібобулочних виробів в тому ж магазині. З’ясувалося, що у продажі знаходилися хлібобулочні вироби зі строком зберігання у 48 годин «Плюшка Київхліб Московська» вартістю по З грн.24 коп. (3 шт.) та «Релет з маком» вартістю по 3 грн. 46 коп. (дві шт.) з датою виготовлення від 16 червня 2010 року.
Отже, в цьому магазині знову зафіксовано порушення п.1.10. «Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами», затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 р. № 185.
Чому порушено строк зберігання саме булочних виробів?
Тому що на відміну від звичайного чорного хлібу, який швидко черствіє, сучасні «булки» в упаковці залишаються м’якими і зовні привабливими до 9 діб. Тільки після цього строку зберігання на них може з’явиться цвіль і пліснява. Тож наївні покупці, які звикли перевіряти хлібобулочні вироби тільки на м’якість, можуть потратити в справжню халепу – отримати харчове отруєння.
Покупці, будьмо обережні…

Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar