реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів хоче знати про вакцину

На щотижневій нараді в Чернігівській міській раді заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець (на фото) повідомила, що станом на сьогодні індикаторний показник захворюваності на Ковід – 19 за 14 днів по Чернігову нижче обласного показника, але вище середнього по Україні. У місті активно зараз хворіє 2831 людина, з них у стаціонарі 6,3%, а амбулаторно лікується – 93,7% від загальної кількості хворих. В абсолютних цифрах хворих на Ковід у стаціонарних відділеннях міських лікарень день від дня різна кількість, але вона поки що не перевищувала 300 пацієнтів. Завантаженість таких ліжко-місць на сьогодні – 58,4%. На кисневій підтримці з них 97 осіб.

За словами Ольги Малець, станом на сьогодні ліжкового фонду у місті достатньо. При необхідності вже розроблений графік розгортання додаткових ліжок у міських лікарнях, загальною кількістю до 575, що буде складати 50% ліжкового фонду. Тобто, при необхідності у 1-й лікарні буде 160 (зараз 90), 2-й лікарні – 160 (як і зараз), 3-й лікарні – 220 (зараз 180), 4-й лікарні - 35 ліжок.

Міський голова Владислав Атрошенко наголосив: «Є інформаційні повідомлення, що у багатьох країнах, наприклад в Австрії, Великобританії, США, Росії вже почали цю вакцинацію. Виникає питання – що у нас? Як наш МОЗ орієнтує нас по часу, коли це буде відбуватися? Адже зволікання з вакцинацією несе колосальну шкоду для здоров’я людей, в першу чергу, а в другу – для економіки. У міста немає звідки компенсувати вимушену зупинку малого та середнього бізнесу, та й великого теж, як робиться у великих європейських країнах».



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, ковід- 19, вакцина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar