реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігів хоче втрапити в ЮНЕСКО своїм ландшафтом

Вже давно у Чернігові було поставлене амбітне завдання – домогтися включення у престижний список ЮНЕСКО історичного центру Чернігова, що значно допомогло би привабити туристів.

Проте з різних причин справа наразі залишається на рівні розмов. Хоча, між іншим, Чернігів – єдиний обласний центр України, що має такий прекрасний краєвид при автомобільному в’їзді до міста – на фоні барокової Катерининської церкви.

Для того, щоб зрушити питання з мертвої точки в обласній державній адміністрації пройшла розширена нарада щодо підготовки включення пам’ятки культурної спадщини «Культурний ландшафт міста Чернігова» до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Особливістю її була участь в нараді директорки Українського державного інституту культурної спадщини Ірина Прокопенко.

«Попереду в нас визначна подія – відзначення 1000-річчя Чернігівського князівства. Ми серйозно налаштовані на те, щоб нарешті Чернігів отримав заслужений статус пам’ятки Світової спадщини ЮНЕСКО», – зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. За його словами головна мета в отриманні цього статусу – не лише захистити пам’ятки історії, але й відкрити ці унікальні об’єкти всьому світу. Це також дозволить підвищити престиж міста та залучити кошти для підтримки об’єктів його культурної спадщини.

Ірина Прокопенко надала фахову і детальну консультацію щодо алгоритму дій та інших важливих питань. За її словами першим важливим кроком є збір та впорядкування повного пакета документів, необхідних для опрацювання комісією Міністерства культури та інформаційної політики України і надалі – ЮНЕСКО.

За підсумками наради вирішено найперше визначити площу земельної ділянки, що підпадає під номінацію, та перелік пам’яток, які до неї входитимуть.
"Голос України"



Теги:ЮНЕСКО, Андрій Прокопенко, туризм, історична спадщина, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar