реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Чернігів і Шопен нероздільні

Про те, як вона проходитиме в Чернігові, йшлося під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ. Його учасники - Геннадій Дем’янчук - піаніст, заслужений артист України; Олександр Шевчук - диригент, заслужений артист України; підполковник Володимир Дашковський - начальник центру – художній керівник військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, народний артист України та Володимир Суховерський – директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького – розповіли про особливості відзначення ювілею видатного композитора в Чернігові.

Як повідомив піаніст Геннадій Дем’янчук, в 2010 році вся світова спільнота відзначає 200 річний ювілей видатного польського композитора Фредеріка Франтішека Шопена. Музиканти переконані, що творчість Шопена є унікальною, оскільки він є чи не єдиним композитором у світі, чиї твори не знали забуття. Його музика лунала як в салонах, так і на сцені. За словами піаніста Г. Дем’янчука, твори Шопена вирізняються особливою грацією, задушевністю. В них польський національний колорит поєднується із французькою витонченістю.

Говорячи про відзначення ювілею в Чернігові, Геннадій Дем’янчук розповів, що музична акція називається „Принесення Шопену”. Цієї акцією музиканти вирішили нагади музичній громаді міста творчість Шопена. „Багато людей знають і люблять окремі твори цього автора, - сказав Г. Дем’янчук. – Але чернігівські шанувальники класичної музики мають унікальну можливість послухати протягом одного вечора одразу два концерти видатного композитора для фортепіано з оркестром”. Ще однією відмінністю акції в Чернігові є те, що творі Шопена виконуватимуться з військовими музикантами – оркестром військово-музичного центру Сухопутних військ. Також музикант додав, що чернігівський концерт, який відбудеться в суботу, 6 березня о 17.00 в Чернігівській музичній школі №1 (вул. Шевченка, 23), є першим з серії концертів, присвячених 200-річчю Шопена, які він проведе в багатьох містах України.

Диригент Олександр Шевчук розповів, що суботній концерт - не перший спільний виступ піаніста з оркестром. „З Геннадієм Дем’янчуком нас поєднує давня дружба та захоплення музикою, - розповів диригент. – Ми спільно виконували „Хорову фантазію” Бетховена, концерти для фортепіано з оркестром Гріга та Ліста”.

За словами Володимира Дашковського, діяльність військово-музичного центру розвивається в різних напрямках. Один з них - популяризація класичної музики. „Нам приємно, що ми можемо внести свій вклад в шанування пам’яті видатного композитора Фредеріка Шопена, - зазначив він. – А для композитора найкращим вшануванням є виконання його творів”.

Директор музичного училища Володимир Суховерський розповів, що із задоволенням підтримав акцію. По-перше, твори Шопена користуються популярністю у слухачів училища. Участь у подібній акції продемонструє молодим музикантам на прикладі гри заслуженого артиста України Геннадія Дем’янчука якого рівня майстерності вони можуть досягти. По-друге, найкращі випускники училища стають музикантами в оркестрі військово-музичного центру. „Мені приємно слухати гру наших колишніх студентів та відзначати, як вони виросли професійно”, - зазначив Володимир Суховерський.

На завершення учасники засідання прес-клубу висловили впевненість у тому, що поціновувачі класичної музики отримають задоволення від суботнього концерту.
* * *
Інформаційна довідка:
Геннадій Дем’янчук, заслужений артист України. За оцінками музичних експертів, є найкращим піаністом України з академічною музичною освітою. Зараз є викладачем кафедри спеціального фортепіано в Державній академії музики ім. Чайковського, викладачем класу фортепіано в Чернігівському музичному училищі ім. Ревуцького. Також Г. Дем’янчук є концертним виконавцем Чернігівської обласної філармонії. Виступав з концертами в Чернігові. Києві, Львові, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Одесі, а також в багатьох країнах світу – Росії, Італії, Югославії, Бельгії, Японії, Північній Кореї.




Теги:музика, Ф. Шопен, В. Суховерський, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar