реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Через закон про мови телеканали перейдуть на російську – Ірина Ванникова

Закон «Про основи державної мовної політики» відкрив можливості для того, щоб російська мова повністю забрала український телевізійний ефір.

Про це заявила кандидат у народні депутати від партії «Наша Україна» Ірина Ванникова.

«Не можна не розуміти, що закон про мови – це технологічний інструмент для отримання додаткових голосів на виборах, це заклик до мобілізації певного електорату, з певним рівнем освіти та доходів, на сході та півдні України. Тому дивує позиція регулюючих національних органів, які поспішили адаптувати положення цього закону у діяльність українських медіа. Телеканали не мають бути втягненими у цю політичну акцію з деукраїнізації», – зауважила Ірина Ванникова.

На її думку, перехід телеканалів на російську мову, який очевидно наступить внаслідок виключення графи «мова» з ліцензій на мовлення, помножить руйнівний ефект закону про мови.

«У такому випадку не потрібно буде рішень місцевих рад – телеканали перетворять російську мову на регіональну мову загальнодержавного масштабу. Питання української мови в Україні – це не питання мови спілкування чи мови ефіру – у даному випадку. Це питання державотворення і консолідації нації», – заявила Ірина Ванникова

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (5)
avatar
1
Совершенно правильно говорит И.Ванникова:
«Питання української мови в Україні – … це питання державотворення і консолідації нації».
И поэтому хочется спросить всех оппозиционеров, которые теперь так рьяно выступают против языкового закона. А где вы раньше были? Что – оглохли тогда, когда принимался два раза этот закон? Или приросли одним местом к своим креслам в зале парламента?
А теперь вы на каждом углу кричите: «Защитим украинский язык!» и «Отечество в опасности!»
Да если Украина в опасности, то чего ж вы не объединились?
Вот если бы объединились, да спасли Украину, да отменили бы этот закон, а бандитов и воров посадили бы в тюрьму. Вот тогда бы вы были настоящими патриотами Украины. Ну, а потом уже, могли бы, и поругаться между собой – нас, народ, это бы не удивило.
Так нет же – сначала надо СВОИ потребности удовлетворить, ну, а потом уже и Отечество спасать.
Не так ли, паны-патриоты?
avatar
2
Так на виконання, прийнятого ПРИБЮТ закону про вибори на під два мегапроекти:
1. Партія регіонів об"єдналася(поглинула) з "Сильною Україною", Тигипка і "Народною партією" Литвина.
2. Симетрично, ВО"Батьківщина" взяла у свій список керівницітво "Фроту Змін", і майже усі першу 11-ку зі списку "НУ-НС" (зразка 2007р.) - лідерів кішенькових партій.
Однак виявилося за них разом, КПУшників і ВО"Свобода" готові голосувати тільки біля половини електорату.
Так з"явилися усі інші "рейтенгові"(завдяки шоу тіпа шустери і кісьельови) прохідняки.
Що робити тим хто 10 років голосував з "Нашу Україну" і УНП?
avatar
3
Ваникова повинна щоденно й щонічно нагадувати своєму господарю ющенку про універсали з партією регіонів (питати чому вони ригами не виконуються?). Про Жванію, Третякова, Порошенка, а особливо про "патріота" Балогу. Ясно що перейдуть, і вже переходять, тому що "Руїну подолано..."
avatar
4
Виглядає, що Ванникова виступає у ролі речника антиукраїнських настроїв. Українську мову "здавали" усі 21 рік Незалежності мовчани (Мовчан, Жулинський, Драч і т.д.), які тепер будуть далі собі виторговувати за наш україномовний рахунок. Наша вина, що досі не замінилили цих псевдолідерів.
avatar
5
Пане Шкурку, аналогічно, як ви всю провину за все валите на Мовчана, якого 20 років обирали свом шефом, інші ще більш рейтингові "патріоти" - гриценки, кириленки, тарасюки тощо - всю свою провину за власну мляву діяльніть і пасивність звалюють на одного Ющенка - ворога українського народу №1.
А що ударного робить знаменита на всю країну славна чернігівська "проСВІТА"?
avatar