реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чемпіон світу живе в Боромиках

Двадцятивосьмикратний чемпіон України, чемпіон світу, чемпіон Європи, учасник Олімпійських ігор в Австралії, тренер з важкої атлетики Валерій Куц живе в селі Боромики Чернігівського району.

Важко повірити, що цьому міцному та енергійному чолов’язі спортивної статури вже виповнилося 70 років. 50 років свого життя пропрацював тренером з важкої атлетики на стадіоні імені Гагаріна в Чернігові. У 2000 році їздив на Олімпійські ігри у Сіднеї, після чого залишився там тренувати жіночу збірну Австралії. Після активних років спортивної кар’єри вийшов на пенсію і разом із дружиною вирішив придбати будинок у селі. Вибір пав на Боромики — мальовниче село на правому березі Десни, за 20 км від обласного центру. «Кращого місця не знайти», — каже він.

Зал фітнесу — в селі

Із приїздом Валерія Куца життя в селі пожвавилося і набуло нового сенсу. Тренер відкрив у Боромиках зал фітнесу і важкої атлетики. Кімната, що потребує ремонту, саморобні тренажери, гирі, штанги — у цьому спортивному залі тренер виховує майбутніх чемпіонів. І це — без перебільшення.

Наприклад, Христина Ізута, дівчинка шести з половиною років, недавно здобула титул чемпіона області з важкої атлетики. Важить Христина трошки менше 20 кілограмів, але 20-кілограмову штангу піднімає без особливих зусиль.

— Христину віддали на тренування, коли їй було 5 років. Нині вона навчається у другому класі — і вже чемпіонка області, — каже Валерій Куц. — До речі, для того, щоб підготувати чемпіона високого розряду, потрібно займатися з ним з малих років. Дитину треба привести вже у 5 – 6 років, щоб вона звикала до залу, щоб жила цим. Адже спорт — це як наркотик, людина, яка втягнулася, більше не може без нього.

Вікторія ГАВРИК

Скорочено.Повністю - в газеті "Сіверщина" за 1 серпня.



Теги:чемпіон світу, Вікторія Гаврик, Боромики


Читайте також



Коментарі (0)
avatar