реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Час визнати Косово!

Україна досі не визнає Республіку Косово, яка проголосила свою незалежність у 2008 році. І не останню роль зараз у цьому процесі відіграє Сербія, яка виступає проти розширення кола держав, які мають дипломатичні відносини з Приштиною. Зокрема під час Балканського саміту в Греції президент Сербії Александр Вучич сам на сам зустрічався з Володимиром Зеленським.

Проте взявши участь у Кримській платформі, вже наступного дня представники уряду Сербії заявили, що не підтримували Україну в питанні деокупації Криму.

Сербія надає гуманітарну допомогу Україні, є окремі спроби постачання зброї. Але санкції проти Росії не вводить, і часто змінює свою позицію. У тому числі роблячи заяви: якщо «Україна визнає Косово, то в один день втратить усе».

Сербія презентує російські інтереси на Балканах. І одразу згадується реклама в просуванні одного з ТГ-каналів із гаслом - «Русские и сербы - братья навек». Тому можна припускати, що ця країна буде діяти за сценаріями, що створюються в Кремлі.

З іншого боку, Косово, громадяни якого пережили війну в 1998-1999 роках, - безапеляційно підтримує Україну. Тому, ймовірно, настав час бути з тими, хто підтримує нас і не ставить умов. Час визнати Косово!

Після участі в програмі «Резиденція в Косово» хочеться вірити, що Косово буде першою країною, з якою Україна налагодить дипломатичні відносини після переможного завершення війни.

Ірина СИНЕЛЬНИК



Теги:Україна - Косово, Україна - Сербія, широка війна, Ірина Синельник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar