реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Церкви вимагають припинити пропаганду мужоложства

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вимагає скасувати державне фінансування (за рахунок платників податків) кінопроекту, що пропагує одностатеві відносини та при цьому зловживає релігійними символами.

Духовні лідери України наголошують, що це є насміхом над святими для мільйонів громадян України речами, ображає їхні релігійні переконання, збурює віруючих і провокує їх на активні протестні дії.

Звернення про це головуючий у ВРЦіРО Григорій Комендант спрямував до Президента України, Прем’єр-міністра та голови Держкіно України, повідомляє РІСУ.

У документі сказано, шо презентований тизер кінострічки «Мій юний принц» та еротичний фотопроект, присвячений майбутньому фільму за участю акторів, які у ньому зніматимуться, свідчать про ознаки порушення вимог статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», яка передбачає: “Забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка: …пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь”.

ВРЦіРО переконана, що цей кінопроект не містить культурної значущості для народу України в розумінні культури, як сукупності матеріального і духовного надбання (стаття 1 Закону України «Про культуру»), щоб бути включеним до переможців конкурсу Держкіно з державної підтримки кінематографії в номінації «Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості».

У ВРЦіРО наголошують, що ше більше обурює той факт, що чимало інших історичних, патріотичних, морально-виховних кінопроектів, які дійсно важливі для розбудови української державності та націотворення, залишаються без державного фінансування.

На переконання ВРЦіРО, уряд і Держкіно мають переглянути рішення Ради з державної підтримки кінематографії № 314 від 09.09.2021 року, а саме – скасувати фінансування згаданого аморального кінопроєкту, який пропагує гомосексуалізм (виробник – ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ», режисер – Хачатур Василян, продюсер – Олексій Гладушевський).

Всеукраїнська Рада Церков також очікує від уряду проведення розслідування цього інциденту за ознаками порушення статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», за результатами якого винні особи мають бути притягнуті до встановленої законом відповідальності (кримінальної, адміністративної, дисциплінарної).



Теги:українське кіно, християнські цінності, Всеукраїнська рада церков, Олександр Ткаченко, гомосексуалізм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar