реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Це світова Римо-Католицька Церква чи філіал польської?

Скандальний митрополит РКЦ у Львові Мечислав Мокшицький знову відзначився,- призначення духовенства (настоятелі, адміністратори, вікарії...), Львівської єпархії Римо-Католицької Церкви, яке відбулося в четвер, 22 липня, показово відбулося польською мовою.

Особливо обурливо це дійство після вступу в дію закону про мову.

Римо-католицькі єпархії в Україні, в тому числі і в тимчасово окупованому Криму, канонічно входять до складу Львівської митрополії, очолюваної одіозним польським Єпископом Мечиславом Мокшицьким, який відомий своїми неодноразовими антиукраїнськими висловлюваннями.

Інші цитати від Мокшицького: -польському журналу Niedziela в травні 2017 року Мокшицький сказав, що війна на Донбасі - це знак від Бога, що "на українському народі все ще лежить гріх геноциду", що поки український народ не покається, у нього не буде Божого благословення.

У вересні 2020 на конференції в Любліні Мокшицький заявив, що український націоналізм - це одна з найсерйозніших проблем Римо-Католицької Церкви на Сході. «І цей націоналізм, такий, що панує в Україні, а особливо – в Греко-Католицькій Церкві, ускладнює нам деяку свободу...».
«У Львові незаконно віддали греко-католикам 23 наші храми».
« Поляки завжди були пов'язані з росіянами. Хоча часом були важкі сторінки в історії між нашими народами, але для поляків росіяни - це завжди братська душа».
« Російська культура не чужа українському народові! Думаю, що наші країни, як зазвичай, розділяє політика, різні партії» - заявив в 2017 році у інтерв’ю журналістові видання GAUDETE.ru Мокшицький.
«Зараз УГКЦ привласнила собі наші храми, а ми змушені будувати нові», така позиція є, як підкреслив Мокшицький, явним злодійством, в 2019 році в ефірі “Радіо Марія”.
(А що з українськими храмами в Польщі, пане Мокшицький, вже всі повернули, починаючи з катедрального храму в Перемишлі?)

За словами львівської інтелігенції, яка написала свого часу відкритий лист, такі заяви Мокшицького демонструють недружнє ставлення до України, як держави, так і до українського народу і її церкви.

І така зневага продовжується, на жаль.

Зиновій ГУЗАР



Теги:римо- католики, Україна - Польща, УГКЦ, Зиновій Гузар, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar