реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Cанаторій для дітей

Для багатьох пролісок - це перша квітка, що символізує початок весни, майбутнє тепло.
А для дітей Чернігівської області – це, в першу чергу, дитячий оздоровчий заклад, в якому вони лікуються та із задоволенням відпочивають.

Розташований санаторій поруч із невеликим та затишним містом Ніжином, серед надзвичайно красивої природи і свою історію веде із 1978 року. Тут відпочивали, лікувалися і оздоровлювалися діти з усього Радянського Союзу.
На сьогодні в санаторії упродовж цілого року оздоровлюються діти шкільного віку,що проживають у Чернігівській області, кількість місць у закладі нараховує 200.

Оздоровлюються у «Проліску» діти, що часто хворіють на гострі респіраторні інфекції, мають хронічні захворювання дихальних шляхів, ЛОР-органів, шлунково-кишкові захворювання, проблеми опорно-рухової системи (порушення постави, сколіози), діти з вегето-судинною дистонією. Кожній дитині фахівці санаторію підбирають індивідуальний курс лікування, адже до послуг пацієнтів - широкий спектр методів загартовування, відновлювання та реабілітації.

У нас широко застосовуються сучасні методи курортології - киснева терапія, аеро-ароматерапія, фітотерапія, галотерапія, лазеротерапія. Кабінет водолікування оснащений спеціальною установкою, що дозволяє використовувати різні види лікувальних душів(циркулярний, Шарко), є гідромасаж та 10 видів лікувальних ванн.

В останні 5 років ми стали активно користуватися властивостями бішофіту(електрофорез, ванни тощо).
Заняття з лікувальної фізкультури проводить інструктор з ЛФК у двох великих залах із різноманітним знаряддям. Часто застосовуються індивідуальні заняття-групами по 2-3 дітей згідно розроблених методик, враховуючи вид захворювання.
Проводяться у санаторії і традиційні методи оздоровлення--електросвітлолікування, масаж, інгаляції. В 2004році був придбаний апарат для приготування синглетно-кисневої суміші, після застосування якої значно поліпшується стан та самопочуття у дітей із вегето-судинною дистонією.

Проводимо ми і теплогрязелікування - працюємо із сакською гряззю, застосовуємо парафін та озокерит.
У санаторії організовано навчання дітей за шкільною програмою, проводяться уроки-консультації. Виконуючи спільну з медичними працівниками роботу, вихователі, зі свого боку, використовують методи та прийоми арт-терапії: працює багато гуртків, у яких діти із задоволенням навчаються багатьом новим для себе видам творчості (малювання, оригамі, квілінг, вишивка стрічками, бісер, кольорова мозаїка) і потім вже самі створюють справжні витвори мистецтва. Також відпочиваючі із задоволенням відвідують гурток акторської майстерності, спортивний гурток.

Люблять діти проводити час і в гарно облаштованих ігрових кімнатах та на ігрових майданчиках. Діти старшого віку люблять грати у футбол, волейбол. В холодний період року великою популярністю користується теніс та більярд, постійно проводяться шахові та шашкові турніри.

З метою виховання у дітей любові до рідного краю ми організовуємо екскурсії до визначних місць Ніжинського та сусіднього Борзнянського районів, проводимо пішохідні прогулянки у лісовій зоні. Влітку діти купаються у лісовому озері, що розташоване поблизу санаторія.

Частими гостями санаторію є Ніжинський драматичний театр імені Михайла Коцюбинського, різні танцювальні ансамблі та художні колективи. Діти, які відпочивають в санаторії, - вдячні глядачі, але ще більше їм подобається самим бути в ролі акторів, брати участь у різноманітних заходах, виступати на сцені. Враховуючи цей факт, кожного дня проводяться заходи, які дозволяють нашим маленьким вихованцям розкривати свої здібності та таланти, набувати впевненості в собі.
Кожен працівник санаторію намагається зробити все для того, аби відпочиваючі у нас діти оздоровилися та отримали задоволення від спілкування із друзями та природою.

Головний лікар обласного дитячого санаторію «Пролісок» Анатолій Лупинос.

З анкет відпочиваючих дітей.

Ярига Людмила з с.Красляни Прилуцького району: „ У санаторії „Пролісок” я вдруге. Мені тут дуже сподобалось, тому я вирішила приїхати сюди ще раз. Про лікування у мене склалося дуже хороше враження, адже зі мною працювали висококваліфіковані спеціалісти. Також мені дуже сподобались конкурси, дискотеки та виховні бесіди. Мені дуже сподобалось те, що нас тут дуже добре годували, адже до раціону входили різноманітні страви.

Я бажаю санаторію „Пролісок” залишатися таким же чудовим і працювати ще довго-довго на радість собі і відпочиваючим”.

Гуєв Олександр м.Прилуки.
„В цьому санаторії я вже восьмий раз. Мені тут дуже подобається. Подобаються вихователі – вони нас розуміють, а також медичний персонал – вони нас лікують. Подобається режим дня: є час відпочити та погратися. Кожного для в актовому залі проводяться конкурси і брати участь у них – одне задоволення. Є одне побажання, щоб до санаторію можна було приїжджати до 18 років”

Павлик Юлія с.Іржавець Носівського району. „У санаторії я вже третій раз. Я приїжджаю сюди тому, що тут дуже весело. В цьому санаторії мені подобається природа, різноманітні заходи та оздоровча програма. Мої враження про санаторій дуже добрі. Цей санаторій просто клас! Я маю намір приїжджати сюди ще не один раз”.

Гавриленко Юлія с.Димерка Козелецького району. „Пролісок” – це дуже добрий санаторій. Тут дуже добрі вихователі і лікарі. Я в захваті від нього.”

Чайка Тетяна с.Веприк Бобровицький район
. „В санаторії перший раз. Дуже сподобалося. З’явилось дуже багато друзів. Цікаві дискотека, фільми, екскурсії в музеї, до річки, до мурашників. Сподобалася школа. Лікували добре, добре годували і все було дуже смачно.”

Волинка Дарина м.Ніжин. „В цей санаторій я приїхала в третій раз, тому що тут мені дуже сподобалось. Цілий день є чим зайнятись – весело та цікаво. Багато спортивних заходів. В їдальні дуже смачна та корисна їжа. Я приїду сюди ще”.

Пономаренко Світлана с.Леонідівка Ніжинського району. „В цей санаторій я приїхала вперше. А приїхала тому, що багато цікавого мені розповідали про нього друзі. Тут до дітей ставляться з великою повагою і вихователі і лікарі. Я хочу приїхати до санаторію і в наступному році.”

Коротуха Олена м.Чернігів. „В санаторії „Пролісок” я вперше. Мені сподобалася природа, процедури, лікування, відпочинок. В їдальні дуже смачно годують, тут їжа корисна і дієтична. Санаторію я бажаю більше відвідувачів, успіху і краще розвиватися”.

Пономаренко Ілля смт.Бобровиця. „Приїхав в п’ятий раз, тому, що в попередні рази мені тут дуже сподобалось. Сподобалось, як тут лікують, тому що після нього мені краще. Сподобалась дискотека з музичним центром, більярд, теніс, футбол, волейбол”.

Опанасенко Світлана с.Іржавець Носівський район. „Приїхала до санаторію вдруге. Подобається в санаторії все, особливо навколишня природа. Вихователі в санаторії суперові і найкраща школа”.

Дідовець Юлія м.Чернігів. „В „Пролісок” приїхала в третій раз. Мені тут дуже подобається. У їдальні дуже смачно годують, та головне дуже різноманітне меню. Дуже сподобались процедури, особливо лікувальний душ та кисневий коктейль. Дуже подобаються вихователі та їхнє відношення до дітей. Тут не буває сумно. Постійно проводяться різні конкурси та заходи. Я б хотіла приїхати сюди ще не один раз”

Ворон Наталія Талалаївський район. „Дуже сподобалось в санаторії Теплі відносини з вихователями та з усіма працівниками. Мені б хотілося, щоб заїзди були довшими, а що найбільше не хочеться – то це їхати із санаторію додому”.




Теги:дитячий відпочинок, Санаторій, бішофіт



Коментарі (0)
avatar