реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Буква Ы

Обстеження в офтальмолога. Перевіряють мій зір. І звідси увага: народжені в СССР зрозуміють. Вгадайте, букви якої абетки мені показували. Навіть у сучасному кабінеті з дуже привітною, від природи україномовною та фаховою лікаркою? Ви вгадали. Мені показали букву Ы.

Тоді як И - це І. Окей, я назву Ы. Я читаю російською, як і ви. Але уявив, що так само перевіряють зір дітям, не всі з яких читають російською. І вони повинні сказати, що бачить Ы... В принципі, це може здатися фігнею. Не вартої уваги, коли щодня гинуть люди. Лікарі теж у цьому не винні. До них нема претензій, бо інших таблиць у них нема. В принципі нема. Вони в усіх офтальмологічних кабінетах України. Вони призначені для перевірки зору, а не читання чи диктанту національної єдності. Але оце Ы все ж таки око різонуло...

Колись давненько писав: перед новою аптекою стоять гумові Крокодил Гена і Чебурашка. Якась кількість читачів мене спробувала затюкати: ну і шо? Це ж з мультика. Ну да. Російського радянського. В якому ці двоє зібрали більше металобрухту, ніж піонери. "Мам, а хто такі піонери? - Бабуся розкаже. - Ох, сонечко, піонери - майбутні комсомольці, вони в Артек їздили, строєм ходили, так добре було..." А ви кажете - буква Ы.

Андрій КОКОТЮХА



Теги:Андрій Кокотюха, таблиця зору, дерусифікація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Заклеїти хіба довго? Легше дурепу клеїти.
avatar