реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Богунці вшанували патрона

З нагоди вшанування українського Лицаря часів Козаччини, знаного військово-політичного діяча Івана Богуна на Новгород-Сіверщині відбулись урочисті заходи біля Хреста достойнику на Козацьких пагорбах під селом Комань та мемориального знака на початку вулиці Івана Богуна у Новгороді-Сіверському. Він був розстріляний поляками саме в цьому місці.

У дійстві на честь відомого УКРАЇНЦЯ, що поклав життя за Волю Батьківщини, взяли участь курсанти Київського ліцею імені Івана Богуна, представники козацтва Чернігівщини та Сумської області, очільництво їхніх місцевих підрозділів , військовослужбовці районного військового комісаріату, представники закладів культури, громади міста, району та керівники владних структур та самоврядування.

Важливо зазначити, що пам'ятний хрест був встановлений з ініціативи чернігівського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка після проведення походу "Козацькими шляхами" у 1991 році. Разом з тим, хочеться висловити думку, що не завжди вдається почути, виходячи з часу війни на Українській Землі, відверті слова у виступах місцевого очільництва. Здається, не варто навіть образ, але від обережності, яка неначе "зашморг на шиї" не допускає жорстких висловлювань місцевих чиновників під час таких заходів на адресу сусіднього окупанта просто нудить!? І тому, слава Богові, приємні враження залишили сьогоднішні меседжі Новгород-Сіверського міського голови Олега Бондаренка на заходах у контексті привернення уваги до подвига Івана Богуна на тлі сьогоднішньої війни з московським агресором. Словом, маємо пам.ятати, заради не бути вкотре бути обдуреними підступними московитами! Слава Іванові Богуну і Слава Україні!

Борис ДОМОЦЬКИЙ






Теги:Комань, Іван Богун, Борис Домоцький, чернігівська Просвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar