реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поляки вшанували пам'ять Івана Богуна

Польська делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока відвідала місце загибелі найвидатнішого лицаря українського народу Івана Богуна, що поблизу села Комань на Новгород-Сіверщині.

Біля пам’ятного знака славетному Наказному гетьманові Війська Запорізького на високій горі над Десною, яку всі місцеві звуть Івановою, представники польського народу побували вперше за довгі роки.

Поляки разом з українцями помолилися за спокій душі воїна, тим самим показали високу політичну свідомість і політичну культуру польського суспільства.

Саме тут, біля пам’ятника Івану Богуну, польська делегація поклала початок нашого спільного цивілізаційного усвідомлення історичних подій. Вони показали, як слід вшановувати громадянську свободу і взагалі прагнення людини до свободи та незалежності. Добре, що наші народи, польський і український, разом знаходять моральний підхід до цієї історичної події.

Одним з найважливіших аспектів відносин між державами є не тільки економіка, але й культура та історія. Тішимося, що знаходимо порозуміння та живемо в сприятливі для обох народів часи.

Володимир БОЙКО

Від редакції "Сіверщини".
Іван Богун - козацький полковник, що не приніс присяги московському цареві після Переяславської ради. Убитий поляками біля села Комань під Новгородом- Сіверським. Пам'ятний хрест встановлений з ініціативи товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка завдяки тодішньому заступнику голови РДА Бунаку.



Теги:Володимир Бойко, Комань, чернігівська Просвіта, Хмельниччина, Іван Богун, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar