реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Блискавка поцілила в дерев'яну церкву

28-го липня в с. Городище Менського району близько 5-ї години ранку розряд блискавки влучив у хрест на куполі місцевої Свято-Михайлівської церкви.
Збудована вона була з дерева ще 1887 році. Одна з місцевих жительок села, що проживає поруч із храмом, помітила дим з під куполу. Сповістивши рятувальників, мешканці села та отець Георгій, як то кажуть усім гуртом, кинулися рятувати майно. За кілька хвилин до місця пригоди прибули дві пожежні автоцистерни Менського та автодрабина Корюківського райвідділів УМНС в області, місцева пожежна команда з селища Березне, сільські пожежники з Семенівки. Гасіння пожежі ускладнювалось відсутністю поблизу розташованих вододжерел. У водонапірній башті вода швидко скінчилась, а її наповнення не відбувалось через те, що село ще з вечора минулого дня через погодні умови залишалось без електропостачання. Тож рятувальникам довелося заправлятися за 2 кілометри на місцевому водоймищі. На допомогу прийшов місцевий фермер, який виділив два трактори з бочками для підвозу води.

Півтори години знадобилося рятувальникам щоб локалізувати пожежу та не дати вогню знищити храм. Постраждав купол церкви. Збитки встановлюються.

Тієї ж ночі грозові розряди стали причиною знеструмлення 60 населених пунктів у 6 районах Чернігівщини, без електрозв'язку залишився 71 населений пункт та виникло ще чотири пожежі, які завдали особистим господарствам громадян збитків, проте, найстрашніше, призвели до загибелі людини.

27-го липня у с. Смолин Чернігівського району о 3:45 блискавка влучила в телевізійну антену одного з житлових будинків. Через велику напругу, загорівся телевізійний кабель в спальній кімнаті помешкання, а з ним і телевізор "Рекорд". 79-річний чоловік, інвалід першої групи, який в це час відпочивав, так і не прокинувся надихавшись їдкого диму.

Центр пропаганди
управління МНС в Чернігівській області.



Теги:Менський район, блискавка, дерев'яні церкви, стихійне лихо, городище


Читайте також



Коментарі (0)
avatar