реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Благовєщенськ буде втрачений

На факультеті міжнародних відносин Амурського державного університету в Благовєщенську кількість вивчаючих китайську мову студентів збільшується з кожним роком. Тепер в якості першої іноземної мови більше студентів вивчають китайську, ніж англійську. Факультет закриває своє відділення європейських досліджень, а також припиняє викладання німецької і французької мов. Скоро тут будуть викладати тільки китайську і англійську.
Зате в Благовєщенську діє Інститут Конфуція, фінансований китайською владою.

З'являється багато китайських шлюбів, де чоловік -- китаєць, а жінка -- росіянка. Пояснення цьому не тільки демографія ( у Китаї внаслідок їх політики обмеження народжуваності більше чоловіків), але й те, що китайці культурніші за росіян: не п'ють, жінок не б'ють гроші додому приносять.

"Китай -- це доля Сибіру, -- каже професор Іркутського державного університету Віктор Дятлов. -- Єдиний напрямок, у якому ми можемо рухатися -- це інтеграція і співробітництво між Росією і Китаєм. Але ми не знаємо які форми прийме ця інтеграція".

Недавно Росія, крім нафти, також почала продавати в Китай електроенергію з Бурейської ГЕС, що стоїть на притоці Амуру, але по більш низькій ціні, чим платять за електроенергію росіяни в Благовєщенську. "Нам це не подобається, - говорить декан факультету міжнародних відносин Амурського університету Світлана Косихіна, - електрика тут дорога, і якщо ми будемо продавати її в Китай, то вона стане ще дорожчою".Ино СМИ. Ru
Довідка "Сіверщини"

Статут Українського клубу був зареєстрований у Благовєщенську у 1911 році, а в 1918 році делегати від української громади на Третьому Далекосхідному українському з'їзді голосували за резолюцію до уряду УНР про визнання зеленого Клину частиною України на підставі того, що 80 відсотків населення -- українці. На жаль, телеграма до українського уряду не дійшла. Окуржна українська рада Благовєщенська включала в себе Миколаївську, Волковську, Костянтиноградівську, Верхнє-Полтавську, Черкасівську, Грибську та інші сільські громади і Український клуб у Благовєщенську.Отже, доля Благовєщенська не можу бути українцям байдужою.




Теги:Благовєщенськ, китай, Амурська область, експансія, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Ну что ж - изучать язык соседа, с которым ты постоянно контактируешь: ведёшь бизнес, общаешься - это правильно. Так поступают во многих странах. К тому же, если это язык китайский - то этим всё сказано. И вот почему.
Каждую неделю в мире умирает по одному языку. В большинстве случаев вместе с языком в историю уходят говорящий на нем народ и его культура. Как прогнозируют лингвисты, через 25 лет отныне существующих живых языков останется лишь 1/10 часть. Международным средством общения станет китайский, на второе место по популярности выйдет язык хинди.
Самыми распространенными языками на планете являются китайский, английский и испанский. В первой десятке числятся также хинди, арабский, бенгальский, португальский, русский, японский и немецкий.
Китайский и английский языки продолжают укреплять свои позиции, а ареал использования русского постепенно сужается. Это происходит в основном за счет республик бывшего СССР, где отказываются от изучения "великого и могучего" в пользу английского.
Директор Института мировой культуры МГУ академик Российской академии наук Вячеслав Иванов считает: "Если сегодня доминирующую роль в мире играет английский, то к середине XXI века первым будет китайский.
http://www.languages-study.com/90percent.disappear.html
Конечно, патриотизм – приветствуется, но, против законов развития мирового общества не попрёшь.
avatar
2
Зникнення однієї мови, навіть найменшої, -- загальнолюдська трагедія. Проблема ж не в наступі китайської мови, а у відступі білої раси. І тут варто думати: чи вигідний українцям розпад Росії? Те, що він неминучий -- однозначно. Тож, принаймні, українці замість домашньої гризні, мали б думати про утримання своєї присутності в історично освоєних нами територіях, як -то Зелений Клин, Сірий Клин, Тюмень, Сахалін ("заспівно співають півні на Сахаліні" -- Іван Драч)...
avatar
3
В сегодняшнее время, по-моему, важнее думать не "про утримання своєї присутності в історично освоєних нами територіях, як-то Зелений Клин, Сірий Клин, Тюмень, Сахалін" - а о том, как удержать украинцев в собственной стране.
Со временем, неважно через сколько лет, но Украина станет членом ЕС или хотя бы получит безвизовый режим с европейскими странами. И тогда многие наши граждане ринутся в Европу в поисках лучшей жизни, а их освободившиеся рабочие места начнут занимать азиаты. Эта дешёвая рабсила будет охотно приветствоваться нашими олигархами, что приведёт к ещё большему оттоку коренного украинского населения в Европу. Так произошло в Прибалтийских странах – они уже сейчас нуждаются в квалифицированных работниках и не только в них. Эта же участь ждёт, по-моему, и Украину. Бизнесменам не важно, на каком языке будут разговаривать его рабочие. Главное - чтоб они были дешёвыми. В свою очередь, присутствие в стране огромной армии иностранных рабочих создаст новые проблемы в Украине. Эти проблемы хорошо видны сейчас во Франции, Германии и в других странах.
Вот о чём сейчас надо думать в первую очередь.
avatar
4
Те різне, про що ми говоримо -- насправді взаємопов'язане.
avatar
5
Російські великодержавні шовіністи і їх хохлядські прислужники вважають, що:
1. У 1904-1905рр. Першу революцію в Російській імперії фінансували японці щоб виграти війну у Росії.
2. У 1917р. ІІ-у революцію і Жовтневий переворот в Росії фінансувала кайзерівська Німеччина щоб примусити Росію до сепаратного миру у І-й Світовій війні.
3. Так звану ними ж "бандерівщину" фінансував Німецький Райх щоб перемогти у війні з СССР і Польщею.
4. У 1989-1991рр. РУХ фінансувала ЦРУ США щоб розвалити СССР.
Отже, логічно українських націоналістів фінансують зараз китайські комуністи щоб недопустити створення нового СССР, який би міг активніше протистояти поглинанню Далекого Сходу китайцями з ПоднєБесной.
avatar
6
Василь,
> Проблема ж не в наступі китайської мови, а у відступі білої раси.
Более сильный наступает, более слабый отступает - в чём здесь проблема? Не понятно.

> І тут варто думати: чи вигідний українцям розпад Росії?
"Выгодно" - это вообще-то из сферы денег (тогда вопрос чисто экономический), но не похоже, что Вы в этом смысле. А если в другом смысле, то Вы вторгаетесь в дела Бога, а не человеков, т.к. это ему виднее, что украинцам выгоднее, а что - нет. Вам не кажется, что вопрос некорректен? Поясните его смысл, пожалуйста, ЗАЧЕМ предлагается искать ответ на этот вопрос?

> Те, що він неминучий -- однозначно.
Вы бог, что ли, что наверняка знаете?

> українці замість домашньої гризні, мали б думати про утримання своєї присутності в історично освоєних нами територіях
Ну, давайте подумаем. Для начала, я не вижу логики: ЕСЛИ проблему видеть в отступлении белой расы, то и думать надо о ПРЕДОТВРАЩЕНИИ этого отступления. ЕСЛИ же хочется заполучить выгоду себе от чьего-то падения (по-русски получение такой выгоды в подобных обстоятельствах называется "мародёрством"), то зачем это желание прикрывать заботой о спасении белой расы?

taras1313,
Совершенно согласен, весьма благоразумнее учиться на ошибках других, а не повторять их. Тогда не придётся забивать себе голову псевдовопросами.

avatar