реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Далекий Схід стає придатком Китаю!

Українці не можуть байдуже дивитися як освоєні їх предками землі Далекого Сходу поступово стають китайськими. Про це вже вголос говорить московська "Литературная газета". Щоправда, забуваючи про українців...
Професор географічного факультету Московського державного університету Наталья Зубарєвіч:" Наша посильне завдання на Далекому Сході сьогодні полягає в тому, щоб із нікому не потрібних, відмираючих поселень переселяти людей у міста, такі як Хабаровськ, Благовєщенськ, Уссурійськ. І якщо ми створимо комфортні умови для проживання в цих містах, пристойну транспортну інфраструктуру між ними, вони будуть "тримати територію".

Ось до чого дійшла російська політика -- хоча б уже втримати територію. Мова не йде ні про який розвиток, а лишень -- "втримати". Дохазяйнувалися!

Президент Спілки підприємців і орендарів Росії Андрєй Буніч, який жив на Далекому Сході, констатує, що за останні 15 років багато районів обезлюдніли. А в Благовєщенську просто "очень плохая ситуация":" Поруч, на другому березі Амуру, росте китайський мегаполіс Хейхе. Де-факто Амурська область стає його придатком. Благовєщенськ зі старими обідраними будинками на фоні сяючого китайського берега являє гнітюче враження. Люди продають свою нерухомість у Благовєщенську, яку тут же купляють ті ж таки китайці, щоб закріпитися на нашій території. В Китаї житло і продукти дешевші, і деякі наші пенсіонери навіть переїзджають на ту сторону Амуру і живуть там. Все це -- пряма дорога до втрати цього регіону".

Доволі прихильна до Путіна редакція "Литературки" мусила констатувати:" Після прийняття "Програми співробітництва між регіонами Далекого Сходу і Східного Сибіру Російської Федерації і північного сходу Китайської Народної Республіки на 2009- 2018 роки" країна розписалась у своїй згоді на експлуатацію власної території сусідньою державою".

Нагадаємо, що китайське місто Хейхе виросло за лічені роки на недавній російській території, переданій В.Путіним китайцям. Доходило до того, що російська церква мусила бігом будувати на острові посеред Амуру капличку, щоб хоч частину території на Амурі залишити за Росією. Рішення Путіна про передачу російської території так і не набуло великого розголосу в Росії. Так само тихо, з котячим поступом, без драконячого дихання Китай просувається і далі, вглиб. Дракон затамовує дихання і здобуває новий життєвий простір.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:хабаровськ, Благовєщенськ, Далекий Схід, китай, Уссурійськ, експансія, Литературная газета


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Скорійше б китайці всю московію заселили. Краще хай нашими сусідами будуть китайці ніж в край знахабнілі коцапи.
avatar
2
Нэ-а, то всьо наші землі і нічо їх китайцям віддавать!
avatar
3
А у нас разве не так? Села исчезают, народ вымирает. У пана Василия, наверно, сильная дальнозоркость - видит что делается в России на Дальнем Востоке, а что творится в его родном крае не видит. И вообще на сайте "Сиверщина" только и разговоров про Россию - как у них плохо и какие они плохие. Может пора переименовать сайт с "Сиверщины" на "Московщину"?
avatar
4
Нехай працюють роботящі люди! Прийшов час руйнації останньої потужної імперії зовсім не у військовий спосіб!? Відновлення справедливого розподілу простору відбувається на підґрунті розумного використання дарованої Всевишнім землі. Адже землі, про які йдеться, зовсім не споконвічні російські. Впродовж століть формування імперських кордонів Росія, як відомо, у жодному колонізованому регіоні так і не спромоглася на справді господарський підхід до проблеми розвитку. Всюди залишався і залишається слід невдалого поєднання людських, господарських і економічних інтересів. Не кажучи про екологію простору після себе!!! Ось тому, на Далекому Сході, піднятому українцями, історія робить рішучий реверанс у бік відновлення справедливого розподілу життєвого простору. Треба було або вчитися розумно працювати, перетворюючись на справжніх ґазд, згадку про що залишили попередники з Чернігівщини, Західної України, особливо у просуванні технологій вирощування сільгоспкультур на Північ та Схід, або пробив час поступатися значно вмілим, кмітливим, тверезішим та працьовитішим братам з протилежного берега Амура. Ось і виходить, що скільки не мрій про повернення України у імперське лоно, а проблеми виникають, за традицією - на Сході!? Тож нехай вистачає розуму та бажань у наших сусідів, щоб зуміти розвязати чи не головну свою проблему, визначену для Росії Богом у ХХІ столітті!!! Тому -працюйте, не поглядуючи у бік України!
avatar
5
Тарас, а чого вас так хвилює, коли про Росію правду кажуть? От якби панегірики співали -- яка Росія могутня та велика, та славна -- певно, ви б не бурчали, правда? А кінчилася коту масниця -- росія розпадається. І це факт.
avatar
6
Потому что меня больше интересуют события и проблемы в Украине. Мне о них хочется читать, обсуждать, искать решения, а не забивать голову российскими проблемами. Это их трудности, а не мои.
avatar
7
Поддерживаю taras1313! Своих проблем полно! Или Украина должна помогать россиянам разбираться с китайцами? Так наши хлопцы там уже отслыжили своё... Меняйте тематику!
avatar