реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бізнесмени зобов'язані підтримати армію

Підтримка армії - моральний обов’язок великого бізнесу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту телеканалу БТБ заявив екс-заступник Міністра фінансів України, директор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

За його словами, зробити це можна шляхом відкриття відповідних благодійних фондів.

«Великі бізнесмени - це їхній моральний обов’язок підтримувати армію. Я б не чекав і зробив би благодійні фонди великих бізнесменів і запропонував купити, наприклад, авіаносець Містраль у Франції, це десь мільярдне замовлення, новітню техніку, прилади нічного бачення і таке інше. І впевнений, що за лояльність, за статус-кво наші бізнесмени могли б суттєво профінансувати Збройні Сили України», - наголосив Савченко.

Також експерт позитивно оцінив ініціативу Уряду випустити облігації для юросіб на підтримку української армії. «Це непогана ідея випустити такі облігації, тому що зараз в обігу дуже багато зайвої гривні, яка тисне на курс і веде до девальвації, і краще її акумулювати і теж використати за призначенням. Оці б кошти я використав на замовлення військової техніки на підприємствах Сходу і Півдня України. Тобто збудувати якийсь військовий корабель, випустити новітньої моделі танки», - зауважив Савченко.

Нагадаємо: Уряд ухвалив рішення про випуск облігацій, кошти від розміщення яких будуть спрямовані на підтримку української армії, на суму 1 млрд гривень для юросіб. За даними Мінфіну, облігації будуть випущені в бездокументарній формі терміном обігу 2 роки. Номінал паперів -1 тис. гривень, прибутковість - 7% річних.



Теги:Українська армія, облігації, російсько- українська війна, великий бізнес


Читайте також



Коментарі (0)
avatar